ترتیب بر اساس: جدیدترینپربازدیدترین
فیلترهای جستجو: فیلتری انتخاب نشده است.
نمایش ۱ تا ۲۰ مورد از کل ۲۶۶ مورد.
۱.

تدوین الگوی اثر فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی بر قصد خرید مجدد محصولات ورزشی و ارتباط اجتماعی پایدار(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: بازاریابی رسانه های اجتماعی قصد خرید مجدد محصولات ورزشی ارتباط اجتماعی پایدار

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۷ تعداد دانلود : ۱۶
در دهه های اخیر، استفاده از رسانه های اجتماعی یکی از اثر بخش ترین راه کارها برای تأیید محصولات و خدمات شده است. در واقع با ظهور شبکه های اجتماعی، سبکی جدیدی در تعاملات و نحوه ارتباطات بشر در سراسر دنیا به وجود آمده است. این تغییر سبک در حوزه هایی مانند بازاریابی و رفتار مصرف کننده، منجر به تمرکز و توجه بیش از پیش به مشتری شده است. هدف از پژوهش حاضر تدوین الگوی اثر فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی بر قصد خرید مجدد محصولات ورزشی و ارتباط اجتماعی پایدار در بین مشتریان فروشگاه های محصولات ورزشی سطح شهر کرمانشاه بود. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل 320 نفر از مشتریان محصولات ورزشی فروشگاه های سطح شهرکرمانشاه بودند که با استفاده از روش تصادفی ساده و بر اساس فرمول کوکران، 175 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گرداوری داده ها استفاده از پرسشنامه چن و لین (2019)، بود. در این پژوهش روایی صوری و محتوایی آن با استفاده از روایی همگرا و واگرا مورد تأیید 10 نفر از اساتید و کارشناسان حوزه بازاریابی ورزشی قرار گرفت و پایایی پرسشنامه نیز در این پژوهش 86/0 گزارش شد. همچنین جهت بررسی روابط بین اجزاء مدل از معادلات ساختاری و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار اسمارت پی ال اس نسخه 2 استفاده شده است.  یافته های پژوهش نشان می دهند که فعالیت بازاریابی رسانه های اجتماعی بر ارزش ادارک شده با ضریب تاثیر 77/0 دارای بیشترین اثرگذاری و فعالیت بازاریابی رسانه های اجتماعی بر رضایت مشتری با ضریب تاثیر 24/0 کمترین اثرگذاری را داشته است. نتایج پژوهش نیز بیان می دارند که فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی تأثیر مستقیم، مثبت و معناداری بر قصد خرید مجدد محصولات ورزشی و ارتباط اجتماعی پایدار دارد.
۲.

پدیدارشناسی نقش بازاریابی هوش مصنوعی بر افزایش فروش و صادرات کالاهای ورزشی ایرانی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: بازاریابی هوش مصنوعی کالاهای ورزشی ایرانی سیستم رکامندد سیستم ان ال پی سیستم سنتیمنت آنالایزز

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۳۰ تعداد دانلود : ۲۸
پژوهش حاضر با هدف مطالعه نقش بازاریابی هوش مصنوعی بر افزایش فروش و صادرات کالاهای ورزشی ایرانی با رویکرد پدیدارشناسی انجام شد. این پژوهش یک مطالعه کیفی- اکتشافی بود. مشارکت کنندگان در پژوهش خبرگان مدیریت ورزشی، مدیریت بازرگانی و مهندسان نرم افزار مسلط به علم بازاریابی خصوصاً بازاریابی هوش مصنوعی بودند که با توجه به ماهیت پژوهش، با 15 نفر به شیوه گلوله برفی با مصاحبه های  نیمه ساختارمند تا رسیدن به اشباع نظری انجام شد. برای اطمینان از پایایی و روایی تحقیق از توافق درون موضوعی و نظرخواهی از متخصصان و بازنگری نظر آنان استفاده شد. رویکرد پدیدارشناسی با روش کلایزی (1976) انجام گردید که پس از کدگذاری مصاحبه ها منجر به شناسایی نه مضمون  اصلی و 53 مضمون فرعی شد. نه مضمون اصلی شامل (شناسایی دقیق ابعاد و شاخص های بازاریابی هوشمند، توسعه سئو، استفاده بیشتر از بازاریابی دیجیتال و استراتژی های بازاریابی محتوا، افزایش کیفیت کالاهای ورزشی ایرانی، مدیریت صحیح تبلیغات و فروش کالاهای ورزشی ایرانی، استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی، پوشش دهی بازاریابی عصبی، به کارگیری نیروی انسانی متخصص، تبادل اطلاعات بین واحد بازاریابی و فروش) بود. یافته های این پژوهش می تواند به عنوان مبنایی برای افزایش فروش و در نتیجه توسعه صادرات و سوددهی بیشتر سازمان ها و شرکت ها در زمینه کالاهای ورزشی ایرانی باشد. پیشنهاد می شود به منظور اهمیت زیاد داده های با کیفیت در سیستم های بازاریابی هوش مصنوعی استفاده از نیروی انسانی متخصص در علم بازارابی همواره مورد توجه مدیران سازمان ها و شرکت ها قرار گیرد.
۳.

تبیین عوامل موثر در طراحی اپلیکیشن های سلامتی و تناسب اندام با تأکید بر نیازمندی های کاربران ورزشی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: سلامتی تناسب اندام اپلیکیشن ورزشی فناوری ورزشی گوشی هوشمند اینترنت

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۲۰ تعداد دانلود : ۱۸
هدف پژوهش حاضر تبیین عوامل موثر در طراحی اپلیکیشن های سلامتی و تناسب اندام با تأکید بر نیازمندی های کاربران ورزشی بود. پژوهش کیفی حاضر با روش تحلیل تماتیک انجام گرفت و جامعه آماری این تحقیق کلیه اساتید تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه های سطح کشور (به طور خاص مدیریت ورزشی و رسانه)، بلاگرهای ورزشی، متخصصین و شاغلین حوزه فناوری ورزش بود. از مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته استفاده گردید. روش نمونه گیری به صورت هدفمند و به روش گلوگه برفی بود و نمونه گیری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. طی یک پروسه و مصاحبه با 21 نفر، مصاحبه ها به نقطه اشباع نظری رسید. بر اساس تحلیل تماتیک، داده ها کدگذاری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در تحلیل تماتیک داده های حاصل از مصاحبه با خبرگان بر اساس موضوع پژوهش کدگذاری شدند. بر پایه یافته های حاصل از نتایج کیفی، 104 مفهوم، 14 مقوله فرعی و 6 مقوله اصلی (قوت ها، عوامل مخدوش کننده، عناصر کاربرمحور، زمینه های بنیادین، زمینه های کارکردی و زمینه های توسعه ای) شناسایی شدند. در نهایت، می توان گفت که با تبیین عوامل موثر در طراحی اپلیکیشن های سلامتی و تناسب اندام با تأکید بر نیازمندی های کاربران ورزشی، طراحی کنندگان و توسعه دهندگان این برنامه ها یک دیدگاه جامع و چندبعدی پیدا خواهندکرد تا در طراحی این اپلیکیشن ها بیش از هرچیز به سلایق و نیازهای کاربران توجه نموده و برنامه هایی را طراحی کنند که قابلیت اجرا بر روی تمامی انواع تلفن های همراه را داشته و هر کاربر بتواند متناسب با وضعیت خود آن را تنظیم و مورد استفاده قرار دهد تا یک رویکرد نوین در بحث ارتقاء سطح سلامت جامعه ایجاد گردد و گامی مهم در این زمینه برداشته شود.
۴.

ارزش اقتصادی مشارکت در ورزش با برآوردگرهای مختلف برای رضایت از زندگی مردم ارومیه(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: ارزش پولی رضایت از زندگی رفاه ذهنی مشارکت ورزشی مردم ارومیه

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۳ تعداد دانلود : ۱۳
اهمیت بالقوه مشارکت ورزشی برای سلامت روانی- اجتماعی و بهزیستی ذهنی (SWB) مورد توجه محققان قرار گرفته است. سیاست بین الملل در حال حاضر دائماً از نیاز مردم به فعالیت بدنی بیشتر برای ارتقای سلامت و کاهش هزینه های مراقبت بهداشتی جامعه حمایت می کند. چنین سیاستی دستورالعمل هایی را در مورد سطوح شدت فعالیت بدنی تدوین کرده است و به طور ضمنی سلامت را با رفاه یکسان می داند. لذا، هدف از این تحقیق برآورد ارزش پولی مشارکت ورزشی برای ابعاد مختلف رضایت از زندگی با رویکرد ارزشگذاری رفاه ذهنی می باشد. تحقیق حاضر به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ روش گردآوری داده های تحقیق از نوع تحقیقات تحلیلی_ توصیفی می باشد که به صورت میدانی انجام گرفته است. برای برآورد ارزش پولی و تخمین مدل از داده های پانلی که از مردم شهر ارومیه در سال (1401) جمع آوری شد، استفاده گردید. نمونه آماری با توجه به جدول مورگان 382 نفر می باشد که در این مطالعه به منظور تخمین دقیق مدل و همچنین برمبنای پژوهش تورمان و همکاران (2022)، تعداد 740 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب گردیدند. ابزار پژوهش پرسشنامه استانداردی می باشد که شامل ابعاد مختلف SWB از قبیل رضایت از زندگی، سلامتی، درآمد، کار و اوقات فراغت می باشند که در قالب طیف 5 درجه ای "کاملا راضی هستم" تا "کاملاً ناراضی هستم" تنظیم شد. برای برآورد مدل های تحقیق از مدل های رگرسیونی GMM، OLS و SUR با کمک نرم افزار SPSS و Eviwes استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که ساعات ورزشی در ابعاد مختلف SWB از قبیل رضایت از زندگی، سلامتی، کار، درآمد و اوقات فراغت با سه روش تخمینی مذکور تأثیر دارد. اما در رگرسیون خطی (OLS) این تأثیر بیشتر بود. همچنین ارزش پولی مشارکت ورزشی برای دو بعد اوقات فراغت و درآمد مردم ارومیه بالاترین مبلغ و برای میزان سطح سلامتی در پایین ترین مبلغ بود. بنابراین پیشنهاد می شود مطالعات آینده معیارها و برآوردگرهای به کار گرفته شده را در نظر بگیرند. تاکنون پژوهشی در ایران وجود نداشته که ارزش پولی مشارکت ورزشی را محاسبه کند.
۵.

آزمون مدل عوامل اثرگذار بر رفتارهای حمایتی هواداران از برند باشگاه پرسپولیس(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: بازاریابی رابطه ای رفتار حمایتی از برند مسئولیت اجتماعی در ورزش نگرش هواداران همدلی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۵ تعداد دانلود : ۱۳
هدف از پژوهش حاضر بررسی آزمون مدل عوامل اثرگذار بر رفتارهای حمایتی هواداران از برند باشگاه پرسپولیس بود. تحقیق حاضر از نظر هدف یک تحقیق کاربردی و به لحاظ راهبردی کمی و به حیث مسیر اجرا همبستگی، به لحاظ گردآوری داده ها میدانی و از نظر زمان آینده نگر بود. در پژوهش حاضر باشگاه پرسپولیس به عنوان باشگاه مورد مطالعه و جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه ی هواداران باشگاه پرسپولیس تشکیل دادند. تعداد 420 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب گردیدند و از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شد. جهت ارزیابی مسئولیت اجتماعی از پرسشنامه گالبریث(2010)، رفتارهای حمایتی از برند از پرسشنامه ژی و همکاران(2019) و برای اندازه گیری متغیرهای نگرش، احساسات اخلاقی مثبت و همدلی از پرسشنامه ژی و همکاران(2019) استفاده شد. و به منظور بررسی اعتبار ابزارهای اندازه گیری از اعتبار محتوایی و سازه و بررسی پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. جهت بررسی و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی با رویکرد مدل معادلات ساختاری استفاده گردید که از نرم افزارهای 25 SPSS و Smart PLS 3.2.9 برای تجزیه و تحلیل استفاده گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که مسئولیت اجتماعی بر رفتارهای حمایتی از برند و نگرش هوادار اثرگذار بوده است، همچنین نگرش هواداران بر رفتارهای حمایتی از برند تاثیر گذار بوده و نقش میانجی نگرش هواداران و احساسات اخلاقی مثبت در رابطه با تاثیر مسئولیت اجتماعی بر رفتارهای حمایتی مورد تایید قرار گرفت. در نهایت همدلی نقش تعدیل گری بین تاثیر مسئولیت اجتماعی باشگاه بر رفتارهای حمایتی از برند هواداران ایفا می کند.
۶.

پرورش هم نوآوری از طریق هم آفرینی ارزش و دانش مشتری در باشگاه های ورزشی: نقش تعدیل کننده پردازش شناختی و درگیری رفتاری مشتریان(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: هم نوآوری هم آفرینی ارزش دانش مشتری پردازش شناختی درگیری رفتاری

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۸۴ تعداد دانلود : ۵۷
هم نوآوری به سازمان های ورزشی این امکان را می دهد که با شرکای خارجی مانند مشتریان، برای ایجاد محصولات و خدمات جدید همکاری کنند. هدف تحقیق حاضر بررسی نقش تعدیل کننده پردازش شناختی و درگیری رفتاری مشتریان باشگاه های ورزشی بر رابطه بین هم آفرینی ارزش، هم نوآوری و دانش مشتری است. روش تحقیق حاضر همبستگی است که بصورت میدانی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق مشتریان باشگاه های ورزشی شهر ناصریه در عراق بودند که تعداد 408 نفر به عنوان نمونه با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شد. از پرسشنامه های هم نوآوری آریاز-پرز و همکاران (2020)، دانش مشتری بهنام و همکاران (2020)، هم آفرینی ارزش نیسوین و پدرسن (2014) و پردازش شناختی و درگیری رفتاری هولبیک و همکاران (2014) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از از نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه 18 و پی ال اس نسخه 4 استفاده شد. نتایج نشان داد که دانش مشتری بر هم آفرینی ارزش تاثیر معناداری دارد اما بر هم نوآوری تاثیر معناداری ندارد. این تحقیق نشان داد که هم آفرینی ارزش بر هم نوآوری اثر معناداری دارد. همچنین، با توجه به نتایج هم آفرینی ارزش بر رابطه بین دانش مشتری و هم نوآوری نقش میانجی دارد. در نهایت، این تحقیق برجسته کرد که پردازش شناختی نقش تعدیلی بر رابطه بین دانش مشتری و هم آفرینی ارزش دارد. تحقیق حاضر نشان داد که دانش مشتری به عنوان یک منبع خارجی دانش، نقش کلیدی در هم آفرینی ارزش داشته، که این منجر به هم نوآوری با خدمات و باشگاه ها بویژه در مشتریانی که سطح شناختی بیشتری دارند، می شود.
۷.

ارتباط عمیق بین زنجیره تأمین و ظرفیت جذب دانش: راهبردی برای بهبود عملکرد توسعه محصولات ورزشی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: زنجیره تامین ظرفیت جذب دانش توسعه محصولات ورزشی عملکرد توسعه محصول کسب و کارهای ورزشی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۹ تعداد دانلود : ۲۰
این پژوهش با هدف بررسی ارتباط عمیق بین زنجیره تأمین و ظرفیت جذب دانش و ارائه راهبردهایی برای بهبود عملکرد توسعه محصولات ورزشی انجام شده است. این تحقیق توصیفی-پیمایشی از نوع همبستگی است که اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه جمع آوری شده است. برای این منظور، 385 نفر از مدیران و کارکنان شرکت های تولیدی ورزشی کشور به صورت تصادفی و بر اساس فرمول کوکران به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های استاندارد توسعه محصول (منظمی، 1396)، ظرفیت جذب دانش (جاوالگی و همکاران، 2014)، و یکپارچگی زنجیره تأمین (فلاین و همکاران، 2010) استفاده شد. برای آزمون فرضیه های پژوهش از روش حداقل مربعات جزئی و نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده گردید. یافته ها نشان داد که هماهنگی و یکپارچگی بین زنجیره تأمین و ظرفیت جذب دانش تأثیر مثبت و معناداری بر عملکرد توسعه محصول دارد. این نتایج نشان می دهند که جذب دانش برای تحقق اهداف توسعه محصولات ورزشی از الزامات رشد کسب و کارهاست. اقداماتی مانند توسعه فرآیندهای هماهنگی در تأمین مواد اولیه، بهبود فرآیندهای تولید، و افزایش توانایی جذب و استفاده از دانش فنی و مدیریتی می تواند به بهبود قابل توجهی در کارایی و عملکرد صنعت ورزشی، به ویژه در زمینه توسعه محصولات و ارائه خدمات ورزشی، منجر شود.
۸.

تحلیل وبگاه رسمی باشگاه فوتبال لیورپول از منظر مدیریت هواداران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: ابزار رسانه ای باشگاه لیورپول فوتبال مدیریت هوادار وب سایت

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۷ تعداد دانلود : ۱۸
هدف از پژوهش حاضر تحلیل وبسایت رسمی باشگاه فوتبال لیورپول از منظر مدیریت هواداران بود. پارادایم پژوهش تفسیری و رویکرد محققان در این پژوهش رویکرد کیفی می باشد و روش پژوهش مورد استفاده در این پژوهش، تحلیل محتوای کیفی وب سایت رسمی باشگاه لیورپول بود که توسط گروه متمرکز تحقیق صورت گرفت. گروه متمرکز تحقیق شامل 6 نفر از افراد آشنا به حیطه هواداری ورزشی می باشد که به صورت هدفمند قضاوتی انتخاب شد. بخش های مختلف وب سایت در 3 جلسه مورد تحلیل گروه متمرکز تحقیق قرار گرفت و کدگذاری شد. نتایج نشان داد محتوای ارائه شده در سایت لیورپول از بعد مدیریت هواداری در 6 ساختار اصلی شامل ساختارهای خبری، اطلاعاتی، درگیری هوادار، مسئولیت اجتماعی، درآمدی و برند قرار داشت. در بخش خبری 6 برنامه در قالب 3 ابزار، در بخش اطلاعاتی 10 برنامه و در قالب 3 ابزار، درگیری هوادار 14 برنامه و 6 ابزار، مسئولیت اجتماعی 11 برنامه و 4 ابزار، درآمدی 7 برنامه و 6 ابزار و در نهایت در بخش برند 5 برنامه و 3 ابزار شناسایی گردید. مدیران باشگاه های حرفه ای ورزشی می توانند با درنظر گرفتن تقسیم بندی های صورت گرفته در این تحقیق، برنامه مناسب هواداری را خود را در قالب وب سایت باشگاه تعریف نمایند.
۹.

بررسی تأثیر بازاریابی معنوی و جهت گیری کارآفرینی بر مزیت رقابتی پایدار با میانجی گری قابلیت بازاریابی در مجموعه های ورزشی استان تهران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: اقتصاد پایدار بازاریابی معنوی بازار پذیری خدامحور ورزش

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۹ تعداد دانلود : ۱۷
هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر بازاریابی معنوی و جهت گیری کارآفرینی بر مزیت رقابتی پایدار با میانجی گری قابلیت های بازاریابی در مجموعه های ورزشی استان تهران بود. جامعه آماری پژوهش مدیران مجموعه های ورزشی استان تهران بودند. با توجه به برآورد نمونه پژوهش در رویکرد معادلات ساختاری به ازای هر متغیر، 5 نفر در نظر گرفته شد؛ که از طریق نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 93 پرسشنامه صحیح عودت شد. روایی پرسشنامه توسط اساتید مدیریت ورزشی و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ بیش از ۷0/۰ تأیید شد. برای تجزیه و تحلیل وضعیت جمعیت شناختی از آمار توصیفی و برای آزمون فرضیه ها از مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) استفاده شد. همچنین همه آزمون ها با استفاده از  نرم افزار SPSS  و PLS Smart  تجزیه و تحلیل شد. یافته های پژوهش نشان داد که بازاریابی معنوی به طور مستقیم و با واسطه قابلیت بازاریابی بر مزیت رقابتی پایدار تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین جهت گیری کارآفرینی به طور مستقیم و با واسطه قابلیت بازاریابی بر مزیت رقابتی پایدار تاثیر مثبت دارد و در نهایت نتایج نشان داد که قابلیت بازاریابی به طور مستقیم بر مزیت رقابتی پایدار تاثیر مثبت و معناداری دارد. بنابراین سازمان هایی که بر بازاریابی معنوی تمرکز می کنند و از جهت گیری کارآفرینی قوی برخوردارند، می توانند از طریق ارتقای قابلیت های بازاریابی خود به مزیت رقابتی پایدار دست یابند.
۱۰.

ارایه مدل سبک زندگی فعال جامعه ایرانی با رویکرد اقتصادی و بازرگانی ورزشی: سهم در تولید ناخالص ملی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: بازاریابی ورزشی سبک زندگی اقتصاد ورزشی فعالیت بدنی تحرکات سلامت بخش

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۴ تعداد دانلود : ۲۰
در ارتباط با سبک زندگی فعال و اهمیت توسعه بدنی و ورزش در ایران، همچنین تأثیر آن بر اقتصاد، تحقیقات خیلی جامع و کاربردی زیادی وجود ندارد. از این رو هدف تحقیق حاضر تدوین مدل سبک زندگی فعال جامعه ایرانی با رویکرد اقتصادی و بازرگانی ورزشی است تا بتواند به زوایای مختلف افزایش سهم آن در تولید ناخالص ملی بپردازند. برای انجام این مطالعه کیفی از استراتژی نظریه داده بنیاد و رویکرد ساخت گرای چارمز استفاده شد. داده ها با استفاده از مصاحبه های عمیقِ نیمه استاندارد یا نیمه ساختاریافته جمع آوری گردیدند. مشارکت کنندگان در این تحقیق، 19 نفر از صاحب نظران در سه حوزه علوم ورزشی، اقتصاد و علوم پزشکی بودند. از حدود 210 جمله پیاده سازی شده از مصاحبه ها، 145 کد اولیه ، 22 کد متمرکز و در نهایت عوامل شناسایی شده از مصاحبه ها در شش دسته محوری تحرکات سلامت بخش، نهادینه سازی، سبک زندگی سلامت محور، سلامت، افراد و جامعه و اقتصاد طبقه بندی شدند. مدل حاضر اذعان دارد دارد که سبک زندگی سلامت محور توانایی بالقوه ای دارد که بر سهم در تولید ناخالص ملی (GDP) تأثیر مستقیم و غیرمستقیمی داشته باشد. مشخص شد افزایش توجه به سبک زندگی سلامت محور نه تنها به بهبود سلامت و کیفیت زندگی افراد کمک می کند بلکه می تواند به افزایش بهره وری، کاهش هزینه های سلامت، و رشد صنایع مرتبط و افزایش تولید ناخالص ملی کشور نیز منجر شود.
۱۱.

تحلیل و رابطه روش های تأمین مالی با عملکرد استراتژیک باشگاه های فوتبال عراق(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: باشگاه عملکرد تأمین مالی حق پخش حامی مالی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۷۰ تعداد دانلود : ۶۱
پژوهش حاضر با هدف تحلیل روش های تأمین مالی و رابطه آنها با عملکرد استراتژیک باشگاه های فوتبال کشور عراق انجام شد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و روش آن توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل منتخبی از اساتید تربیت بدنی مؤسسه های آموزش عالی عراق، مدیران و اعضاء هیأت علمی تربیت بدنی وزارت علوم، مربیان و داوران و کارشناسان خبره فوتبال، مدیران نهادهای دولتی و خصوصی فعال در حوزه باشگاه های عراق که در زمینه فوتبال تخصص داشته و مجموعه آنان به تعداد 153 نفر بود را شامل می شود که همین تعداد به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. ابزار مورد استفاده در پژوهش حاضر شامل پرسشنامه محقق ساخته و پرسشنامه استاندارد عملکرد استراتژیک اسلاتر و همکاران (2010) است. پس از تائید روایی پرسشنامه ها، پایایی پرسشنامه ها با استفاده از روش آلفای کرونباخ، پرسشنامه تأمین مالی (89/0)، پرسشنامه عملکرد استراتژیک (82/0) به دست آمد. تحلیل داده های این پژوهش در بخش توصیفی به وسیله فراوانی درصد، میانگین و انحراف معیار و در بخش استنباطی شامل آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون با استفاده از نرم افزار spss22 صورت پذیرفت. نتایج پس از تجزیه و تحلیل نشان داد درآمد حاصل از برگزاری مسابقات، درآمدهای حامی مالی و بازرگانی، حق پخش و زیرساخت ها، و بازارهای پولی و مالی به طور معنی داری قادر به پیش بینی عملکرد استراتژیک باشگاه های فوتبال عراق است. لذا تأمین مالی به طور معنی داری قادر به پیش بینی عملکرد استراتژیک باشگاه های فوتبال عراق است.
۱۲.

تعیین استراتژی توسعه بازار صنعت زیور آلات ورزشی در ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: صنعت زیورآلات ورزشی استراتژی توسعه

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۷۵ تعداد دانلود : ۵۸
به کارگیری مدل های مختلف تدوین استراتژی دربخش های مختلف صنعتی به امری رایج تبدیل شده است. هدف از پژوهش حاضر، تعیین استراتژی برای توسعه بازار صنعت زیورآلات ورزشی در ایران با استفاده از رویکرد تحلیلی swoc در کشور بود. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر استراتژی توصیفی-تحلیلی بود که با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی انجام شد، برای جمع آوری داده ها ابتدا از روش مصاحبه اسمی و سپس تحلیل محتوای مصاحبه ها و طبقه بندی مفاهیم و کدهای حاصله در طبقات چهارگانه قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و چالش ها صورت گرفت و با رسیدن مصاحبه ها به عدد 15اشباع نظری صورت پذیرفت. جامعه تحقیق شامل متخصصین مدیریت ورزشی، کارشناسان حوزه صنعت طلا، سازندگان وفروشندگان زیورآلات طلا، اساتید حوزه بازاریابی دارای پیشینه مطالعاتی مرتبط با ورزش و چهره های ورزشی بودند. نتایج این پژوهش برای تعیین موقعیت استراتژیک صنعت زیورآلات ورزشی با توجه به تحلیل نقاط قوت، ضعف ها، فرصت ها و چالش های بدست آمده در این صنعت نشان داد که این صنعت در موقعیت تهاجمی (so) قرار دارد. از این رو استراتژی های مورد استفاده در این صنعت عبارتند از: استفاده از ذخایر و منابع انرژی جهت صادرات برنامه ریزی شده، استفاده از نیروی جوان تحصیل کرده جهت ارائه خدمات بهتر، توسعه ظرفیت و مشارکت بین متخصصین و بهره جستن از فرهنگ و تنوع اقلیمی با تأکید بر برگزاری نمایشگاه با هدف معرفی و بازاریابی. با توجه به یافته ها و نتایج می توان اذعان داشت که صنعت زیورآلات ورزشی با تکیه بر استراتژی های موقعیت تهاجمی خواهد توانست به اهداف خود دست یابد.
۱۳.

تأثیر ابعاد بصری تبلیغات محیطی بر وفاداری مشتریان با نقش میانجی گری آگاهی و ترجیح برند در استادیوم فوتبال: (مطالعه موردی برند اسنوا)(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: تبلیغات محیطی وفاداری برند ترجیح برند آگاهی برند فوتبال

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۸ تعداد دانلود : ۱۳
هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر ابعاد بصری در تبلیغات محیطی اطراف زمین فوتبال بر وفاداری مشتریان با نقش میانجی آگاهی و ترجیح برند بود. پژوهش حاضر از لحاظ هدف پژوهش، کاربردی و از منظر روش، توصیفی پیمایشی، میدانی و از نوع همبستگی محسوب می شود. جامعه آماری این پژوهش افرادی بودند که برای تماشای فوتبال در سال 1402 به ورزشگاه آزادی مراجعه کرده و از 384 نفر به عنوان نمونه استفاده شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه آگاهی برند (Buil et al., 2013)، ترجیح برند (Ebrahim et al., 2016)، وفاداری برند (Sahin et al., 2011) و بخش ابعاد بصری محقق ساخته بود. همچنین جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از مدل سازی معادلات ساختاری با نرم افزار پی ال اس 3 استفاده شد. بر اساس نتایج به دست آمده، رابطه ابعاد بصری با دو متغیر آگاهی و ترجیح برند معنادار است اما با وفاداری رابطه معناداری ندارد. علاوه بر این آگاهی برند با وفاداری برند رابطه معناداری ندارد و ترجیح برند به عنوان متغیر میانجی بین ابعاد بصری و وفاداری برند ایفای نقش می کند. با توجه به اینکه تبلیغات محیطی با هدف جلب توجه و تأثیر مثبت روی مصرف کنندگان طراحی و اجرا می شود، توجه به ابعاد بصری این تبلیغات از اهمیت ویژه ای برخوردار است و شرکت های فعال در این حوزه با استفاده از ترکیب مناسب میان این ابعاد می توانند اثربخشی تبلیغات محیطی خود را افزایش دهند و منجر به ایجاد آگاهی و ترجیح نسبت به برند خود شوند و در نهایت از طریق ایجاد ترجیح برند، وفاداری به برند را در مصرف کنندگان ایجاد کنند.
۱۴.

تأثیر عوامل اقتصادی بر هزینه های ورزشی دولت و خانوار در ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: تولید ناخالص داخلی هزینه های ورزشی رشد اقتصادی حجم نقدینگی نرخ تورم

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۸ تعداد دانلود : ۱۵
این پژوهش با هدف بررسی تاثیر عوامل اقتصادی بر هزینه های ورزشی دولت و خانوار انجام شد. در این مقاله با استفاده از الگوی خود رگرسیون برداری(var) و توابع واکنش آنی(IRF) و تجزیه واریانس(VD) و همچنین آزمون انباشتگی، روابط کوتاه مدت و بلند مدت میان متعیر ها مورد توجه قرار گرفت وبا استفاده از آزمون تئوری های موجود در این زمینه، رابطه میان عوامل اقتصادی و هزینه های ورزشی دولت و خانوار در دوره 1363 تا 1400 تجزیه و تحلیل شدند. متغیرهای مورد استفاده در این تحقیق شامل تولید ناخالص داخلی، حجم نقدینگی، نرخ ارز، نرخ بهره، تراز تجاری، نرخ دلار، درآمد مالیاتی، وارادات کالاهای ورزشی و صادرات کالاهای ورزشی خانوار می باشد. نرم افزار مورد استفاده جهت تجلیل داده ها ایویوز نسخه 12 بود. مطابق یافته ها، از میان عوامل اقتصادی شناسایی شده عامل تولید ناخالص داخلی روی هزینه های ورزشی دولت و عامل تولید ناخالص داخلی و نرخ تورم روی هزینه های ورزشی خانوار تاثیر گذار می باشد. در نهایت بر اساس یافته ها پیشنهاد می شود دولت با افزایش اعتبارات و همکاری با شرکت ها و حامیان مالی، حمایت مالی از ورزشکاران را افزایش دهد. این شامل تعیین حقوق و دستمزد مناسب برای ورزشکاران حرفه ای، پرداخت هزینه های آموزشی و تجهیزات، و همچنین حمایت درباره هزینه های سفر و مسابقات است. این اقدام می تواند هزینه های خانوارها برای حمایت از ورزشکاران را کاهش داده و امکان ادامه فعالیت ورزشی حرفه ای را برای ورزشکاران فراهم کند.
۱۵.

ارائه مدل بازاریابی محتوایی در کسب و کارهای الکترونیکی ورزشی با رویکرد تئوری داده بنیاد(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: بازاریابی محتوایی کسب و کار الکترونیکی ورزشی مدیریت ارتباط با مشتریان الکترونیک تئوری داده بنیاد

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۵۵ تعداد دانلود : ۵۶
امروزه کسب وکارها و سازمان ها ناگزیر از توجه به تولید محتوای مرتبط برای م صرف کنن دگان شان هستند. هدف تحقیق حاضر ارائه مدل بازاریابی محتوایی در کسب و کار الکترونیکی ورزشی است. در این راستا، برای گردآوری داده ها در جهت شناسایی ابعاد، مولفه ها و شاخص های بازاریابی محتوایی در کسب و کار الکترونیکی ورزشی از روش تئوری داده بنیاد انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل مدیران ارشد فروشگاه های آنلاین کالاهای ورزشی بود. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری گلوله برفی استفاده شد. به منظور جمع آوری داده ها از منابع کتابخانه ایی و تحقیقات پیشین و روش مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده گردید. در ادامه از تعداد 15 نفر از خبرگان مصاحبه شد که در نفر 13 به اشباع رسید. سپس متن دست نوشته ها به نرم افزار مکس کیودا منتقل گردید. در مجموع 233 کد باز اولیه به دست آمد، که بعد از حذف کدهای تکراری و ادغام کدهای مشابه تعداد 95 کد باز نهایی استخراج شد. در نهایت خروجی نرم افزار مکس کیودا در 29 کد محوری و 8 کدانتخابی دسته بندی شدند. محتوای جذاب وب سایت از نظر فرآیند بازاریابی محتوا، نواع فرمت محتوا، ساختار مناسب محتوا و هدفمندی محتوا باید مشتریان و مصرف کنندگان را برای رسیدن به نقطه کنش و خرید محصولات ترقیب می نماید. توسعه و تعدیل محتوای ایجاد شده به کیفیت رسانه ارائه دهنده و قابل اطمینان بودن رسانه ارائه دهنده بستگی دارد.
۱۶.

پیش بینی ماندگاری مشتریان باشگاه های ورزشی با استفاده از الگوریتم نزدیکترین همسایه(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: باشگاه های ورزشی پیش بینی الگوریتم KNN ماندگاری

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۶۲ تعداد دانلود : ۶۴
تکنیک داده کاوی با افزایش داده های جامع که با موفقیت در مناطق مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، ما را قادر می سازد تا دانش پنهان را برای تأثیرگذاری بر خدمات ورزشی پیدا کنیم. تمرکز پژوهش حاضر با استفاده از الگوریتم نزدیکترین همسایه (KNN)، بر پیش بینی ماندگاری مشتریان باشگاه های است. جامعه آماری این مطالعه توسعه ای-کاربردی مربوط به 724 ورزشکار بود که در فراخوان اینترنتی (واتس آپ، اینستاگرام، تلگرام و ...) با تکمیل پرسشنامه در پژوهش حاضر شرکت نمودند. بعد از حذف پرسشنامه های فاقد شرایط نهایتاً تعداد 537 ورزشکار در رده سنی 20 تا 60 سال در پژوهش حاضر شرکت نمودند. پرسشنامه الکترونیکی، ناشناس و محقق ساخته دارای 75 عامل مربوط به رضایت مندی مشتریان بود، که بر اساس بازخورد دریافتی، تغییرات متعددی در پرسشنامه ایجاد گردید و نهایتا 18 عامل به عنوان عوامل اصلی ریزش یا ماندگاری مرتبط با امکانات و شرایط سالن های ورزشی انتخاب شدند. روایی صوری پرسشنامه توسط 5 نفر از اساتید دانشگاه و متخصص در حوزه مرتبط بررسی شد. نتایج نشان داد الگوریتم KNN می تواند با دقت 4/73 % درصد و صحت 6/71 % درصد ماندگاری مشتریان سالن ورزشی خصوصی که تکرار خرید دارند را پیش بینی کند. این مطالعه نشان داد با کشف الگوها و روابط پنهان در داده ها، احتمالا به درستی می توان از این الگوریتم برای بهبود کیفیت مدیریت اماکن ورزشی جهت جلوگیری از ریزش و ماندگاری بیشتر استفاده کرد.
۱۷.

تجزیه وتحلیل رفتار مصرف کننده در باشگاه های بدن سازی بر اساس 7p آمیخته بازاریابی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: باشگاه بدن سازی شاخص جینی تحلیل خوشه ای آمیخته خدمات بازاریابی ورزشی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۸ تعداد دانلود : ۲۵
هدف پژوهش حاضر تجزیه وتحلیل رفتار مصرف کننده در باشگاه های بدن سازی بر اساس 7p بازاریابی خدمات است، پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی و در قالب مطالعات مقطعی است. جامعه آماری پژوهش حاضر مشتریان مرد باشگاه های بدن سازی و پرورش اندام شهرهای غرب استان مازندران بودند. با توجه به نامحدود بودن جامعه پژوهش از فرمول تعیین حجم نمونه و به منظور جمع آوری داده ها از نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای استفاده شد و در مجموع 400 پرسشنامه توسط محقق در بین مشتریان باشگاه های بدن سازی مردانه توزیع گردید که 384 عدد از آن ها به طور صحیح تکمیل شده بود و تحلیل ها روی آن ها صورت پذیرفت. گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه استاندارد انجام شد که پایایی و روایی پرسشنامه به ترتیب با استفاده از آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی تأییدی مورد تأیید قرار گرفت. در گام اول به منظور تشریح جامعه پژوهش و بررسی میزان همگنی/ناهمگنی اعضای نمونه آماری با استفاده از شاخص دیویس-بولدین در چهار خوشه مجزا از هم خوشه بندی و بررسی شدند. نتایج خوشه بندی نشان داد در خوشه صفر عامل فرایند، در خوشه یک قیمت، در خوشه دو شواهد فیزیکی و در خوشه سه فرایند بیشترین مقدار مراکز خوشه ها رو به دست آورده اند. در گام دوم به منظور سنجش شاخص های تأثیرگذار در هر یک از 7p آمیخته بازاریابی خدمات به تفکیک هر خوشه از شاخص وزن دهی جینی استفاده شد. به کارگیری شاخص جینی نشان داد در هر خوشه و در هر یک از عوامل 7 گانه بازاریابی خدمات، وضعیت متفاوتی در میزان اهمیت شاخص ها قابل مشاهده است. نتایج نشان داد باشگاه های بدن سازی با مشتریان متفاوتی از نظر شاخصه های 34 گانه بازاریابی خدماتی مواجه هستند و ارائه خدماتی یکسان به همه مشتریان یک راهبرد نادرست بوده که می تواند به افزایش نرخ فرسایش مشتری منجر شود، لذا پیشنهاد می شود فعالان این بخش تفاوت ها را در نظر گرفته و متناسب با هر خوشه روی شاخص های کلیدی سرمایه گذاری نمایند.
۱۸.

طراحی الگوی بازاریابی حسی با دلبستگی عاطفی به برند و رضایت از تجربه حسی مشتریان استخرهای ورزشی استان البرز(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: بازاریابی حسی دلبستگی عاطفی رضایتمندی مشتریان وفاداری

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۴ تعداد دانلود : ۱۷
هدف از انجام این پژوهش طراحی الگوی بازاریابی حسی با دلبستگی عاطفی به برند و رضایت از تجربه حسی مشتریان استخرهای ورزشی استان البرز بود. روش پژوهش توصیفی و از نوع پیمایشی بوده که به صورت میدانی اجرا شده است. جامعه آماری این پژوهش را مشتریان استخرهای استان البرز به تعداد نامحدود تشکیل دادند. با استفاده از جدول مورگان نمونه آماری برابر با 384 تن برآورد شد که به صورت نمونه گیری خوشه ای و غیر تصادفی از بین اعضاء جامعه آماری انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های بازاریابی حسی سانگ وان لی (2012)، رضایتمندی از تجربه حسی ساخته بیتنر و هابرت (1994) ودلبستگی عاطفی به برند ساخته هور و همکاران (2018) استفاده شد. روایی صوری پرسشنامه ها با استفاده از نظرات اصلاحی اساتید مدیریت ورزشی تعیین شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و تحلیل مسیر در نرم افزارهای آماری SPSS و LISREL استفاده شد. نتایج نشان داد که بین بازاریابی حسی با دلبستگی عاطفی و رضایت از تجربه حسی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین بر اساس معادله رگرسیون ابعاد بینایی و لامسه واجد شرای ط پیش بینی دلبستگی عاطفی و ابعاد بینایی، لامسه و بویایی واجد شرایط پیش بینی رضایت از تجربه حسی می باشند. از طرفی دیگر نتایج الگویابی نشان داد که بازاریابی حسی تأثیر مثبت و معناداری بر دلبستگی عاطفی و رضایت از تجربه حسی دارد.
۱۹.

نقدی بر کتاب مدیریت بازاریابی ورزشی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: نقدکتاب مدیریت بازاریابی ورزشی تحلیل محتوا ارزیابی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۷۷ تعداد دانلود : ۶۵
مقاله حاضر به معرفی ، بررسی و نقدکتاب مدیریت بازاریابی ورزشی تالیف دکتر ساراکشکر، دکترحمید قاسمی ودکتر فرشاد تجاری می پردازد. این اثرتوسط انتشارات علم وحرکت درسال 1397چاپ ومنتشر شده است. برای نقد از روش کاوشگری فلسفی انتقادی استفاده شدورویکردکتاب تحلیل محتویات اصلی بود.ابزار نقد کاربرگ نقدکتب درسی و دانشگاهی شورای بررسی متون وکتب علوم انسانی بود. نتایج برآمده از تحلیل محتوای کیفی نشان داد در نقد شکلی کتاب مزایای شامل طرح جلد حروف نگاری کیفیت چاپ و صحافی مناسب وجود دارد. مزایای محتوایی شامل برخورداری از تناسب محتوا با اهداف درس مورد نظر پوشش بسیاری از سرفصل های مصوب همخوانی کتاب با سطح علمی دانشجویان استفاده مناسب از ابزارهای علمی مختلف و پاسخگویی به نیازهای علمی وکاربردی جامعه بود از کاستی ها و معایب کتاب موردبررسی می توان به یک دست نبودن نوشتار برخی کلمات، اشتباه تایپی و متناسب نبودن تصویری جلد با عنوان اشاره کرد. همچنین برخی از مفاهیم به خوبی تبیین نشده و توضیحات تفصیلی و تشریحی ازسوی مولفان ارائه نشده است در مجموع می توان گفت اثر مورد بررسی یکی از بهترین کتاب های ترجمه شده در حوزه مدیریت بازاریابی ورزشی است.
۲۰.

ارائه مدل تاثیر بازاریابی در شبکه های اجتماعی بر جذب مخاطبان رشته ورزشی فیزیک(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: شبکه های اجتماعی رشته ورزشی فیزیک بازاریابی دیجیتال مدیریت ورزشی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۶ تعداد دانلود : ۱۴
هدف کلی این پژوهش ارائه مدل تأثیر بازاریابی در شبکه های اجتماعی بر جذب مخاطبان رشته ورزشی فیزیک بوده و پژوهش حاضر کاربردی، توصیفی و از نوع همبستگی است. همچنین جامعه آماری شامل ورزشکاران رشته ورزشی فیزیک که در باشگاه های بدن سازی شهر رشت حضور داشتند. تعداد حجم نمونه آماری با توجه به تعداد سوالات پرسشنامه 400 نفر تعیین گردید. روش گردآوری اطلاعات میدانی، ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد و روش تجزیه و تحلیل داده ها، از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. پس از بررسی توصیفی متغیرها به منظور بررسی اهداف پژوهش، از تکنیک تحلیل ساختار های عاملی و تحلیل مسیر استفاده شد و با استفاده از نرم افزار PLS3 ضرایب مسیر برای متغیرها بررسی و مدل تأثیر بازاریابی در شبکه های اجتماعی بر جذب مخاطبان رشته ورزشی فیزیک ارائه گردید. نتایج تحقیق نشان داد اینستاگرام، فیسبوک و یوتیوب بر جذب مخاطبین تأثیر معنی داری دارند و وب سایت ها و توییتر (ایکس) بر جذب مخاطبین تأثیر ندارند؛ بنابراین پیشنهاد می شود به جای در نظر گرفتن معایب این شبکه ها، از مزایا و قابلیت های آنها در پیشبرد اهداف ورزشی (معرفی و تبلیغات) و اطلاع رسانی به تمام اقشار جامعه بدون هیچ محدودیتی استفاده شود.

پالایش نتایج جستجو

تعداد نتایج در یک صفحه:

درجه علمی

مجله

سال

زبان