رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی

رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی

رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی دوره 10 بهار 1401 شماره 36 (مقاله علمی وزارت علوم)

مقالات

۱.

تدوین و ارزیابی الگوی جانشین پروری بازیکنان باشگاه های بسکتبال لیگ برتر ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: بازیکنان باشگاه های بسکتبال جانشین پروری لیگ برتر بسکتبال ایران

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۶ تعداد دانلود : ۷
پژوهش حاضر با هدف تدوین و ارزیابی الگوی جانشین پروری بازیکنان باشگاه های بسکتبال لیگ برتر ایران انجام شد. روش پژوهش حاضر از نظر روش گرد آوری داده ها آمیخته بود که به صورت کیفی-کمی اجرایی گردید. در بخش کیفی، جامعه آماری شامل 18 نفر از مدیران باشگاه های بسکتبال، اعضای کمیته های فدراسیون، بازیکنان، مربیان و اساتید هیئت علمی دانشگاه ها بود. روش نمونه گیری در بخش کیفی به صورت هدفمند و تکنیک نمونه گیری گلوله برفی بود. همچنین در بخش کمی جامعه آماری، کلیه مدیران و کارشناسان ورزشی، مربیان ورزشی، افراد با سابقه ورزش حرفه ای بسکتبال، اعضای هیئت علمی متخصص و بازیکنان باشگاه های بسکتبال بودند. ابزار پژوهش شامل مصاحبه های نیمه ساختارمند و پرسشنامه محقق ساخته بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش نظریه داده بنیاد رویکرد (گلیزر، 1978) استفاده شد. در بخش کمی روایی صوری و محتوایی ابزار پژوهش توسط گروهی از اساتید صاحب نظر و روایی سازه آن به وسیله تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری تأیید گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار اس.پی.اس.اس و آموس استفاده شد. نتایج حاصل از کدگذاری ها نشان داد که تدوین و ارزیابی الگوی جانشین پروری بازیکنان بسکتبال لیگ برتر ایران بر مبنای عوامل مختلفی قرار دارد لذا برای اینکه ساز و کار اجرای فراهم شود باید به: 1) سطوح شایستگی، 2) الزامات و 3) پیامدهای مطلوب توجه شود. با توجه به این موارد می توان آینده ای روشنی را برای باشگاه های بسکتبال لیگ برتر ایران تصور کرد. نتایج بخش کمی بیانگر این بود که بارهای عاملی سوالات پرسشنامه جانشین پروری بازیکنان در وضعیت مطلوبی قرار دارند.
۲.

ارائه مدل علّی سقف شیشه ای با توانمندسازی کارکنان زن وزارت ورزش و جوانان ایران با نقش میانجی گری عدالت سازمانی و سرمایه روان شناختی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: تبعیض جنسیتی توانمندسازی سرمایه روانشناختی سقف شیشه ای عدالت سازمانی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۶ تعداد دانلود : ۹
هدف از پژوهش ارائه مدل ارتباط علی سقف شیشه ای با توانمندسازی کارکنان زن وزارت ورزش و جوانان با میانجی گری سرمایه روانشناختی و عدالت سازمانی بود. نمونه آماری تحقیق را۱۷۰ نفر از کارکنان زن وزارت ورزش و جوانان تشکیل دادند. ابزار سنجش پرسشنامه های سقف شیشه ای (احمدی ۱۳۹۴)، توانمندسازی کارکنان (اسپریتزر۱۹۹۲)، عدالت سازمانی (نیهوف و مورمن۱۹۹۳) و سرمایه روانشناختی (لوتانز ۲۰۰۷) بود که پایایی پرسشنامه ها به ترتیب 0.78، 0.80، 0.70، 0.71 به دست آمد و از معادلات ساختاری برای آزمون مدل مفهومی با بهره گیری از نرم افزارPLS smart استفاده شده است. نتایج نشان داد که تأثیر سقف شیشه ای بر توانمندسازی منفی و معنادار، تأثیر سقف شیشه ای بر عدالت سازمانی منفی و معنادار، تأثیر سقف شیشه ای بر سرمایه روانشناختی مثبت و غیرمعنادار، تأثیر عدالت سازمانی بر سرمایه روانشناختی منفی و معنادار، تأثیر عدالت سازمانی بر توانمندسازی منفی و معنادار، تأثیر سرمایه روانشناختی بر توانمندسازی مثبت و معنادار، تأثیر متغیر میانجی عدالت سازمانی در ارتباط علی سقف شیشه ای با توانمندسازی منفی و معنادار و تأثیر متغیر میانجی سرمایه روانشناختی در ارتباط علی سقف شیشه ای با توانمندسازی غیرمعنادار بود، شاخص های مدل 0.089=SRMR، 0.937= d_ULS ، 0.917 = d_G و 0.90 = NFI بدست آمد.
۳.

طراحی و تحلیل الگوی بهره وری کوانتومی بر مبنای مهارت های غیر مادی کوانتومی به روش تحلیل مضمون (مورد مطالعه: وزارت ورزش و جوانان)(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: مهارتهای غیر مادی کوانتومی بهره وری کوانتومی تحلیل مضمون وزارت ورزش و جوانان

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۵ تعداد دانلود : ۸
پژوهش حاضر با هدف شناسایی مؤلفه های بهره وری مبتنی بر مهارت های غیر مادی کوانتومی و ارائه الگوی بهره وری کوانتومی انجام پذیرفت. این پژوهش به لحاظ هدف، بنیادی و کاربردی بوده که به روش تحلیلی، اکتشافی و میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش حاضر اساتید و خبرگان حوزه مدیریت ورزشی و مدیران و کارشناسان وزارت ورزش و جوانان بودند(367 نفر). که از این تعداد 188 نفر بر اساس فرمول کوکران به عنوان نمونه مورد بررسی انتخاب شدند. از مصاحبه و پرسشنامه به عنوان ابزار پژوهش بهره برده شد. روش پژوهش بصورت آمیخته انجام شد. در بخش کیفی با رویکرد اکتشافی به شناسایی مؤلفه ها پرداخته شد و در بخش کمی مدل ارائه شده مورد ارزیابی قرار گرفت. روایی پرسشنامه محقق ساخته با مشورت اساتید مدیریت ورزشی و پس از اعمال کلیه پیشنهادهای اصلاحی صورت پذیرفت. پایایی پرسشنامه نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ تائید گردید. در بخش کیفی از تکنیک تحلیل مضمون و با بهره گیری از مصاحبه اطلاعات حاصل شد و در بخش کمی جهت ارائه و تأئید مدل از نسل دوم معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزئی بهره برده شد. کلیه محاسبات از طریق نرم افزارهای EXCEL و WarpPLS صورت پذیرفت. یافته ها در بخش کیفی 8 مؤلفه و 38 زیرمؤلفه برای بهره وری کوانتومی و 3 مؤلفه برای مهارت های غیرمادی کوانتومی را گزارش داد. همچنین حاکی از آن بود که شاخص وجودکوانتومی بر مؤلفه های استخراج شده بهره وری کوانتومی تأثیر معناداری دارد و مدل ارائه شده از برازش مطلوبی برخوردار است(شاخص279/0APC=، 476/0ARS=، 805/1AVIF=). نتایج پژوهش نشان داد که مهارت شناخت کوانتومی بر مؤلفه های بهره وری کوانتومی تأثیر دارد و بیشترین و کمترین تاثیر را بر کاهش هزینه سازمانی(426/0=β) و ارتباطات سازمانی کارکنان (073/0=β)دارد. همچنین مهارت عمل کوانتومی بر مولفه های بهره وری کوانتومی تاثیر معناداری دارد و بیشترین و کمترین تاثیر را بر مشارکت سازمانی(339/0=β) و توانمندسازی سازمانی کارکنان(024/0=β)دارد. در نهایت تاثیر اعتماد کوانتومی بر مولفه های بهره وری کوانتومی معنادار شناخته شده است و بیشترین تاثیر را بر توانمندسازی سازمانی کارکنان(606/0=β) و کمترین تاثیر را بر مشارکت سازمانی(322/0=β)دارد. نتیجه ای که از این پژوهش حاصل می شود این است که مؤلفه های سه گانه غیرمادی کوانتومی(شناخت، عمل، اعتماد) بطور معناداری بر بهره وری کوانتومی در سازمان تأثیرگذار است، از اینرو در سازمان ها مطلوب است از مدل بهره وری کوانتومی به عنوان جایگزین سبک های پیشین مدیریتی جهت افزایش بهره وری و پویایی سازمان استفاده شود.
۴.

ارائه مدل گرایش به مهاجرت ورزشکاران نخبه جمهوری اسلامی ایران بر اساس نظریه داده بنیاد(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: گرایش به مهاجرت مهاجرت ورزشی نظریه داده بنیاد ورزشکاران نخبه

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۷ تعداد دانلود : ۷
هدف پژوهش حاضر ارائه مدل گرایش به مهاجرت ورزشکاران نخبه جمهوری اسلامی ایران بود که به صورت کیفی بر مبنای نظریه داده بنیاد به اجرا در آمد. جامعه آماری تحقیق را صاحب نظران و اساتید مدیریت ورزشی و ورزشکاران نخبه تشکیل دادند که به روش نمونه گیری گلوله برفی و تا رسیدن به حد اشباع نظری داده ها و در قالب 26 مصاحبه کیفی انجام گرفت. مقوله های اصلی و فرعی مؤثر بر گرایش به مهاجرت ورزشکاران در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی، شناسایی و به یکدیگر مرتبط شدند. نتایج نشان داد مجموعه ای از عوامل در کنار یکدیگر و در تعامل با هم در تعیین الگوی مهاجرت ورزشکاران مؤثر هستند که در سه سطح کلان، سطح میانی و سطح خرد تقسیم بندی شدند. عوامل سطح کلان شامل: برخی عوامل موجود در شرایط مداخله گر جهانی و شرایط زمینه ای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مدل پارادایمی هستند. عوامل سطح میانی شامل: برخی عوامل موجود در شرایط علی مدل پارایمی (عوامل مدیریتی، عوامل ساختاری و عوامل تسهیلاتی و رفاهی) که در محیط نزدیک به ورزشکاران و مربوط به متولیان ورزش کشور هستند. و در نهایت سطح خرد شامل: عوامل فردی و ویژگی های شخصیتی و روان شناختی خود ورزشکاران است. بر اساس نتایج بدست آمده، پدیده مهاجرت ورزشکاران یک موضوع چند وجهی بوده و هیچ تک عاملی را نمی توان به عنوان عامل موثر بر آن معرفی نمود؛ بنابراین باید راهکارهایی مرتبط و متناسب با این عوامل در سه سطح کلان، سطح میانی و سطح خرد برای پیشگیری یا کاهش این پدیده در نظر گرفت. واژگان کلیدی: گرایش به مهاجرت، مهاجرت ورزشی، نظریه داده بنیاد، ورزشکاران نخبه
۵.

فراتحلیل شاخص های مؤثر بر عملکرد نظام آموزش عالی علوم ورزشی در ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: آموزش عالی تربیت بدنی توسعه علوم ورزشی فراتحلیل

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۵ تعداد دانلود : ۷
موضوع آموزش عالی علوم ورزشی در مرحله گذار و درحال توسعه است و شناخت آن به همفکری و کاوش عمیق و نیاز به انسجام فکری و علمی دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل مؤثر بر عملکرد نظام آموزش عالی علوم ورزشی در ایران است. مطالعه حاضر از نوع تحقیقات توصیفی-تحلیلی است که در آن از روش های مرور نظام مند و فراتحلیل استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه تحقیقات انجام شده در خصوص نظام آموزش عالی در حوزه علوم ورزشی است که در پایگاه های اطلاعاتی نورمگز، جهاددانشگاهی، علوم انسانی، مگیران و ایرانداک از سال 1385-1399 چاپ شده است(33=N). در این تحقیق به بررسی میزان همکاری و مشارکت محققان، جامعه آماری، روش نمونه گیری، ابزار گردآوری، روش تحقیق، واحد تحلیل، افق تحقیق، روش های تجزیه و تحلیل، الگوی زمانی انتشار مقالات و متغیرهای استفاده شده و اندازه اثر آنها در مطالعات نظام آموزش عالی علوم ورزشی ایران پرداخته شد. نتایج نشان داد که میزان همکاری و کار گروهی محققان در تحقیقات در حد قابل قبولی است و بیشتر تحقیقات با استفاده از روش های کمی مبتنی بر استراتژی توصیفی و بهره برداری از روش پیمایشی انجام شده است. واحدهای تحلیل در تحقیقات خرد است و افق تحقیقات کاملا گذشته نگر است. همچنین نتایج نشان داد بیشتر تحقیقات در دوره زمانی 1395-1399 انجام شده است. در نهایت نتایج اندازه اثر نشان داد که متغیرهای بالندگی، کارافرینی، ورزش و آموزش بیشترین تأثیر را بر عملکرد نظام آموزش عالی علوم ورزشی دارند و برای ایجاد تحولات مثبت در نظام آموزش عالی علوم ورزشی و توسعه همه جانبه نیاز به ایجاد تغییرات اساسی در متغیرهای کلیدی و معیارهای توسعه وجود دارد.
۶.

تبیین نقش ورزش در توسعه اجتماعی ایران با رویکرد آمیخته(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: توسعه اجتماعی توسعه ورزشی فرهنگ ورزش

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۵ تعداد دانلود : ۵
توسعه اجتماعی در کنار مفاهیمی مانند پذیرش اجتماعی، شکوفایی اجتماعی و کیفیت زندگی معنا می یابد. این ابعاد می توانند از طریق توسعه ورزش در جامعه بهبود می یابند. از این رو پژوهش حاضر با هدف تبیین نقش ورزش در توسعه اجتماعی ایران انجام شد. روش پژوهش آمیخته (کیفی- کمی) بود و به صورت میدانی انجام گرفت. نمونه گیری کیفی به صورت گلوله برفی انجام گرفت که جامعه آماری آن شامل نخبگان دانشگاهی و اجرایی بود که در زمینه جامعه شناسی ورزشی فعالیت آموزشی و پژوهشی داشتند. در بخش کمی نیز نمونه آماری پژوهش به تعداد قابل کفایت جهت مدلسازی معادلات ساختاری به روش در دسترس انتخاب شدند (565). بر اساس مطالعه نظری و مصاحبه نیمه ساختاریافته با 17 نفر از متخصصان، پرسشنامه محقق ساخته ای در قالب 54 سوال و 3 شاخص اصلی طراحی و تنظیم گردید و با استفاده از نظر متخصصان و آزمون تحلیل عاملی، روایی و از طریق آلفای کرونباخ، پایایی تأیید شد. از روش مدلسازی معادلات ساختاری جهت تحلیل یافته ها استفاد شد. بر اساس یافته های پژوهش و نتایج حاصل از تحلیل مسیر، متغیر فرهنگ ورزشی به میزان 96/0 بر توسعه ورزش تاثیر دارد. همچنین متغیر توسعه ورزش به میزان 90/0 می تواند منجر به توسعه اجتماعی شود. از این رو می توان نتیجه گرفت که ورزش نقش تعیین کننده ای در توسعه اجتماعی ایران دارد. مطابق یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که ورزش و فعالیت های ورزشی می تواند پیامدهای مطلوب اجتماعی را به جای بگذارد. لذا پیشنهاد می شود که میزان توجه مدیران به سرمایه گذاری در بخش بهبود فرهنگ ورزشی معطوف گردد.
۷.

طراحی الگوی پارادایمی جذب خیرین در توسعه ورزش(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: جذب خیّرین وقف مشارکت مردمی توسعه ورزش

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۶ تعداد دانلود : ۸
هدف از تحقیق حاضر، طراحی الگوی پارادایمی جذب خیرین در توسعه ورزش بود. روش تحقیق به شیوه کیفی از نوع داده بنیاد و با رویکرد نظام مند بود. برای جمع آوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش استراس و کوربین (1998) انجام گرفت.جامعه آماری شامل اعضای هیات علمی، دانشجویان دکتری مدیریت ورزشی، خیّرین کشوری و کارشناسان سازمان های اوقاف، مدیران و کارشناسان ادارات کل ورزش وجوانان بود. روش نمونه گیری در ابتدا هدفمند و در ادامه به صورت گلوله برفی بود. تعداد 26 مصاحبه اکتشافی عمیق و نیمه ساختاریافته اجرا شد و تا مرحله اشباع نظری ادامه یافت. در قالب مدل پارادایمی، یافته ها نشان داد 12 مقوله اصلی به عنوان مولفه های موثر در جذب مشارکت خیرین شناسایی شدند که عبارتند از: عوامل علّی (توصیه های دینی، انگیزشی) عوامل زمینه ای(فرهنگی- اجتماعی، ساختارها، بسترهای دینی، حمایتی)، عوامل مداخله ای (سیاسی-امنیتی، ارزش ها، نگرشی، عملکرد گذشته)، راهبرد ها(تخصصی سازی مشارکت مردمی) و پیامدها (توسعه ی آثار مثبت مشارکت مردمی) بودند. جذب مشارکت خیّرین برای توسعه ورزش به عنوان مقوله محوری شناسایی شد. نتایج نشان داد ایجاد هماهنگی بین ادارات در جهت رفع مشکلات مشارکت خیّرین، هم اندیشی ارگان های مرتبط با ورزش، تشکیل جلسه با معتمدین و روحانیون جهت توجیه و بیان اهمیّت ورزش، از جمله عوامل جذب خیّرین برای توسعه ورزش بود. پیشنهاد می شود جهت جذب مشارکت خیّرین برای توسعه ورزش، تفسیری از روایات و احادیث دینی یافت که دلالت بر اهمیت ورزش داشته باشد. همچنین عواملی که باعث تقویت انگیزه خیّران ورزشیار می شود، شناسایی و توسعه داده شوند.
۸.

ارائه مدل توسعه پایدار در اماکن ورزشی ایران براساس مدل H3SE(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: ارگونومی اماکن ورزشی بهداشت مدل توسعه پایدار زیست محیطی مدل H3SE

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۵ تعداد دانلود : ۵
اماکن ورزشی به عنوان مهمترین بخش سخت افزاری ورزش و یکی از بنیان های اصلی نظام سلامتی در جامعه است که توسعه پایدار آنها یکی از وظایف اصلی مدیران ورزشی است، لذا هدف از پژوهش حاضر، ارائه مدل توسعه پایدار در اماکن ورزشی براساس مدل H3SE بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارشناسان، مدیران و اساتید حوزه اماکن ورزشی بودند که براساس نرم افزار Spss Sample Power، حجم نمونه شامل 100 نفر تعیین گردید. ابزار جمع آوری داده ها در این پژوهش پرسش نامه محقق ساخته بود که سوالات آن با مطالعه دقیق ادبیات پیشینه تحقیق و بحث و بررسی با متخصصین حوزه ورزش به دست آمد. ابزار جمع آوری داده ها در قالب 5 مولفه (بهداشت و ارگونومی؛ ایمنی؛ امنیت؛ منابع انسانی؛ زیست محیطی) و 25 گویه (هر مولفه ها 5 گویه) طراحی شد. آلفا کرونباخ به دست آمده در این پژوهش بالای 85/0 بود. از آنجایی که چهار آزمون آلفا کرونباخ، پایایی مرکب، پایایی همبستگی اسپیرمن سوالات و پایایی اشتراکی نتایج قابل قبول داشتند، پایایی سازه مدل تأیید شد. همچنین روایی سازه مدل به وسیله آزمون مدل اندازه گیری در قالب مدل سازی معادلات ساختاری تأیید شد. نتایج نشان داد که به ترتیب اولویت مؤلفه های منابع انسانی، امنیت، ایمنی، بهداشت و ارگونومی، و زیست محیطی نقش بسزایی در توسعه پایدار اماکن ورزشی ایفا می نمایند. نظر به اهمیت توسعه پایدار اماکن ورزشی در نظام سلامت و ارتقا ورزش در بخش همگانی و قهرمانی، مدیران ورزشی می توانند با عنایت به یافته های پژوهش در این مسیر گام بردارند.
۹.

ساخت و اعتبار سنجی مقیاسی برای سنجش برند سازی درونی در فدراسیون های ورزشی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: مقیاس برند برندسازی داخلی فدراسیون های ورزشی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۵ تعداد دانلود : ۸
هدف از پژوهش حاضر ساخت و اعتبار سنجی ابزاری برای سنجش برند سازی درونی در فدراسیون های ورزشی بود. ازاین رو روش شناسی پژوهش حاضر از منظر هدف، کاربردی و از حیث نحوه ی گردآوری اطلاعات، از نوع همبستگی است که به طور مشخص مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Smart PLS 3 است. جامعه آماری این تحقیق را تمامی کارکنان، مدیران فدراسیون های ورزشی ایران (1062 نفر) تشکیل می دادند؛ و بر اساس شاخص بارکلای حجم نمونه(195) موردنیاز برای تحقیق در نظر گرفته شد. ابزار مورداستفاده در پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی سازه پرسشنامه از روش تحلیل عاملی تأییدی و همچنین روایی محتوایی و صوری آن به تائید متخصصان صاحب نظر (7n=) در حوزه برند و مدیریت بازاریابی ورزشی رسید. اعتبار پرسشنامه نیز با روش پایایی ترکیبی(97/0) و آلفای کرون باخ(973/0) مناسب ارزیابی شد. یافته های پژوهش حاضر حاکی از آن است که فعالیت های آموزشی، جلسات گروهی، جلسات توجیهی، ارتباطات داخلی و فعالیت های رهبری و مدیریتی عواملی هستند که بر روی برند سازی درونی فدراسیون های ورزشی تأثیر می گذارند و پیشنهاد می شود نظارت لازم بر حسن اجرای تمامی مراحل ایجاد نظام برند سازی درونی به صورت مستمر و مؤثر از طریق مدیران و روسای فدراسیون ها انجام پذیرد. همچنین مؤلفه های اصلی این ابزار می تواند توسط مدیران ورزشی برای توسعه برند سازی درونی مورداستفاده قرار گیرد.
۱۰.

شناسایی عوامل مؤثر بر مدیریت استعداد در وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: استعداد مدیریت استعداد وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۴ تعداد دانلود : ۸
پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر مدیریت استعداد در وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران انجام شد. روش تحقیق آمیخته (کیفی-کمی) بود. در بخش کیفی از روش تحلیل محتوای کیفی با رویکرد استقرایی و در بخش کمی از روش توصیفی-پیمایشی بهره گرفته شد. مشارکت کنندگان در بخش کیفی خبرگان و متخصصان مدیریت ورزشی و جامعه آماری در بخش کمی شامل کارکنان وزارت ورزش و جوانان بودند. روش نمونه گیری در بخش کیفی به شیوه هدفمند و به تعداد 15 نفر؛ و در بخش کمی بصورت تصادفی ساده بود که تعداد 287 نفر به عنوان نمونه آماری جهت بررسی تعیین شدند. ابزار گردآوری داده های پژوهش در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی و پایایی ابزارهای گردآوری داده های پژوهش مورد تایید قرار گرفت، تجزیه و تحلیل داده ها از طریق تحلیل عاملی اکتشافی و با نرم افزار SPSS20 انجام شد. نتایج نشان داد که عوامل موثر بر مدیریت استعداد در برگیرنده عوامل مفهومی، استراتژیک، فرهنگی، کشف و جذب، ارزیابی، آموزش و توسعه، حفظ (نگهداشت)، ساختاری، سیاسی، اطلاعاتی و ارتباطی و عملکردی می باشند.
۱۱.

شناسایی و تحلیل عوامل مؤثر بر مدیریت اثربخش رفتارهای وندالیسمی هوادارن فوتبال مبتنی بر جغرافیای فرهنگی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: تحلیل عوامل بر مدیریت اثربخش رفتار وندالیسمی هوادار فوتبال جغرافیای فرهنگی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۶ تعداد دانلود : ۸
هدف تحقیق حاضر شناسایی و تحلیل عوامل موثر بر مدیریت اثربخش رفتار های وندالیسمی هوادارن فوتبال مبتنی بر جغرافیای فرهنگی بود. تحقیق حاضر از منظر پارادایم از نوع تحقیقات پراگماتیسم، رویکرد آمیخته، ماهیت اکتشافی- میدانی، استراتژی پدیدارشناسانه و پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی بود. شیوه جمع آوری داده ها به صورت مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته (بخش کیفی) و پرسشنامه بود. جامعه آماری تحقیق اعضاء هیئت علمی رشته مدیریت ورزشی، مدیران فدراسیون فوتبال، بازیکنان و داوران ملی و بین المللی بودند که 14 نفر از آنان به عنوان نمونه تحقیق به شیوه غیر احتمالی، هدفمند و گلوله برفی در نظر گرفته شدند همچنین کلیه خبرگان حوزه فوتبال اعم از مربیان، داوران، بازیکنان، عوامل اجرایی در برگزاری رویدادهای لیگ برتر، کارشناسان و هوادارن فوتبال اعضاء نمونه تحقیق را در بخش کمی به شیوه تعیین حجم نمونه معادلات ساختاری هومن(1390) و با استفاده از فرمول 5q تشکیل دادند. 186 کد اولیه شامل 8 مقوله اصلی و 41 مقوله فرعی در خصوص عوامل موثر بر مدیریت اثربخش رفتارهای وندالیسمی در هوادارن فوتبال مبتنی بر جغرافیای فرهنگی احصاء شد که فراوانی این کدها درمجموع برابر با 330 بود. ضریب پایایی بازکدینگ تحقیق کیفی 84/0 محاسبه شد. روایی ظاهری و محتوی در قالب فرم های CVR و CVR توسط اساتید خبره و روایی سازه ابزار تحقیق پس از انجام فرایند تحلیل عاملی اکتشافی مورد تائید قرار گرفت. نتایج تحلیل داده های تحقیق نشان داد که عوامل موثر بر پیدایش وندالیسم ورزشی در هوادارن فوتبال مبتنی بر جغرافیای فرهنگی شامل اموزش های مسئولین پرسنل ورزشگاه ها ، اموزش هوادارن و لیدرها ، تدابیر ایمنی ، عامل امنیتی ، عامل انگیزشی ، عامل جزایی ، عامل حقوقی، عامل قانونی، عامل نظارتی، عامل های فرهنگی، رفتارهای سنجیده، فرهنگ ورزشی، مدیریت ارتباطات و روابط عمومی، مدیریت ایمنی اماکن و تجهیزات، مدیریت بحران، مدیریت راهبردی، مدیریت فرهنگ اجتماعی، مدیریت فرهنگ هواداری، مدیریت فنی و تخصصی، کارگروه های تخصصی و فنی، کانون های هواداری به عنوان اصلی ترین مفهوم وندالیسم ورزشی هوادارن فوتبال مورد قبول بود.

آرشیو

آرشیو شماره‌ها:
۴۲