
رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی
رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی دوره 7 بهار 1398 شماره 24 (مقاله علمی وزارت علوم)
مقالات
حوزههای تخصصی:
هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل نظام جامع ارزیابی عملکرد هیأت های کشتی ایران بود. روش این پژوهش توصیفی و از دسته تحقیقات (آمیخته) بوده که به شکل میدانی اجرا شد. جامعه آماری پژوهش مسئولان (رئیس، نواب رئیس و دبیر) هیأت های ورزشی کشتی استان های کشور و همچنین مدیران ستادی فدراسیون کشتی، مدیران تیم های ملی رده های مختلف و خبرگان در مجموع به تعداد (230=N) بودند و نمونه آماری برابر با حجم جامعه در نظر گرفته شد. به منظور جمع آوری داده ها پس از مصاحبه با خبرگان از پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن توسط 10 تن از استادان مدیریت ورزشی و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 82/0 به دست آمد، استفاده شد. به منظور تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی و آزمون های تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که عوامل نظام جامع ارزیابی عملکرد را می توان در ده عامل طبقه بندی کرد که عبارت اند از: توسعه منابع مالی، عوامل مدیریتی، توسعه ساختار و امکانات، توانمندسازی نیروی انسانی، توسعه قهرمانی، توسعه فرهنگی، علمی و پژوهشی، آموزشی، مسئولیت مدنی و اقدامات کاری و دستاوردها. ازاین رو توان پیشگویی این مدل براساس مجموع واریانس عامل ها برابر با 91/70 درصد است. نتایج حاصل از تحلیل عامل تأییدی نشان داد که رابطه تمامی عامل های ده گانه با مفهوم ارزیابی عملکرد معنادار است. میانگین نمره نظام جامع ارزیابی عملکرد هیأت های کشتی ایران به مراتب بهتر و بالاتر از میانگین فرضی است. در نهایت نتایج نشان داد اختلاف معناداری بین میانگین رتبه های عامل های نظام جامع ارزیابی عملکرد وجود دارد. در نهایت نتیجه گیری می شود مدل نظام جامع ارزیابی عملکرد ابزاری قابل اطمینان و معتبری است که می توان برای ارزیابی عملکرد هیأت های ورزشی در حوزه کشتی از آن استفاده کرد.
تأثیر آمیخته بازاریابی سبز بر تبلیغات دهان به دهان با میانجیگری عشق به برند و وفاداری به برند(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف از پژوهش حاضر بررسی اهمیت آمیخته بازاریابی سبز و تأثیر آن بر تبلیغات دهان به دهان با میانجیگری عشق به برند و وفاداری به برند از نظر مشتریان استخرهای شنای شهر رشت بود. روش این پژوهش از نوع توصیفی-پیمایشی است که به شکل میدانی انجام گرفت. جامعه آماری مورد بررسی نامحدود و کلیه مشتریان استخرهای شنای شهر رشت بود. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران محاسبه شد (384=n). به منظور تجزیه وتحلیل آماری از آمار توصیفی و روش مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزار اسمارت پی ال اس 3 استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین آمیخته بازاریابی سبز، عشق به برند، وفاداری و تبلیغات دهان به دهان رابطه مثبت و معنا داری وجود داشت. براساس یافته ها مشخص شد که مدیران استخرهای شنا می توانند عناصر آمیخته بازاریابی سبز را به عنوان استراتژی بازاریابی متناسب با نیازهای سبز مشتریان به کار گیرند که این امر به ایجاد رابطه احساسی قوی بین استخر و مشتریان منجر می شود و سرانجام وفاداری مشتریان و افزایش میزان تبلیغات دهان به دهان در خصوص استخرها را به همراه می آورد.
رابطه قابلیت های پژوهشی و سواد اطلاعاتی با پیش بینی اضطراب پژوهش در بین دانشجویان تربیت بدنی(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه قابلیت های پژوهشی و سواد اطلاعاتی با پیش بینی اضطراب پژوهش در بین دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته تربیت بدنی انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته تربیت بدنی دانشگاه محقق اردبیلی (130 نفر) در سال 97-1396 تشکیل می دادند که از میان آنها با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد 102 دانشجو به عنوان نمونه انتخاب شدند. از پرسشنامه قابلیت های پژوهشی، سواد اطلاعاتی و اضطراب پژوهش برای جمع آوری داده ها استفاده شد. پایایی پرسشنامه ها به ترتیب برابر 86/0، 78/0 و 82/0 به دست آمد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین قابلیت های پژوهشی (و مؤلفه های آن) و سواد اطلاعاتی (و مؤلفه های آن) با اضطراب پژوهش دانشجویان رابطه منفی و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون آشکار کرد که تقریباً 31 درصد از کل واریانس اضطراب پژوهش براساس قابلیت های پژوهشی و سواد اطلاعاتی دانشجویان قابل پیش بینی است که متغیر قابلیت های پژوهشی سهم بیشتری داشت. بنابراین، می توان نتیجه گرفت که قابلیت های پژوهشی و سواد اطلاعاتی از متغیرهای مرتبط با اضطراب پژوهش دانشجویان هستند.
تعیین موقعیت استراتژیک و وضعیت موجود و مطلوب توانمندسازی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان البرز(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
در سال های اخیر، منابع انسانی در سازمان ها جایگاه محوری پیدا کرده و عاملی استراتژیک برای اداره سازمان به شمار می رود که برخی از آن با نام دارایی منحصربه فرد سازمان یا سلاح استراتژیک ایجاد مزیت رقابتی، یاد می کنند. مطالعه حاضر با هدف تعیین موقعیت استراتژیک و وضعیت موجود و مطلوب توانمندسازی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان البرز انجام گرفت. جامعه آماری شامل مدیران و صاحب نظران اداره کل ورزش و جوانان استان البرز 134 نفر بود که با توجه به جدول مورگان 97 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی پرسشنامه توسط 10 نفر از استادان تأیید شد و پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 84/0 به دست آمد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، تی زوجی، فریدمن و خی دو استفاده شد. نتایج نشان داد تفاوت معنا داری بین وضع موجود و مطلوب توانمندسازی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان البرز شامل قوت ها (001/0>P، 18/8- = t)، ضعف ها (001/0>P، 83/9- = t)، فرصت ها (001/0>P، 89/8- = t) و تهدیدها (001/0>P، 88/7- = t) وجود دارد. همچنین جایگاه توانمندسازی کارکنان در موقعیت محافظه کارانه قرار گرفت که مناسب ترین استراتژی برای توانمند ساختن کارکنان (WO) است. با توجه به اینکه وضعیت فعلی توانمندسازی کارکنان از وضعیت مطلوب فاصله دارد، لزوم توجه به ایجاد راهکارها و کم کردن فاصله بین وضع موجود و مطلوب توانمندسازی کارکنان با ایجاد برنامه ای راهبردی ضروری به نظر می رسد.
ارائه الگوی نقش بازاریابی رابطه مند بر شخصیت برند باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران (مورد مطالعه: باشگاه فرهنگی ورزشی سیاه جامگان مشهد)(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف از این تحقیق طراحی الگوی نقش تاکتیک های بازاریابی رابطه مند بر شخصیت برند باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران (باشگاه سیاه جامگان) است. پژوهش حاضر از نوع تحقیقات توصیفی- تحلیلی است که به شکل میدانی انجام گرفت. جامعه تحقیق، کلیه هواداران باشگاه ورزشی سیاه جامگان مشهد در سال 1395 بودند (295N=). به منظور دستیابی به اهداف پژوهش از مقیاس تعدیل شده مؤلفه های بازاریابی رابطه مند احسانی و ایزدی (1391) و پرسشنامه تعدیل شده شخصیت برند تیم های ورزشی تسیاتسو (2005) استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از میانگین، انحراف معیار، معادلات ساختاری، آزمون های همبستگی پیرسون و اسپیرمن، رگرسیون چندگانه و نمودار Q-Q plot استفاده شد. یافته ها در این پژوهش حاکی از رابطه مستقیم، مثبت و معنادار میان مؤلفه های بازاریابی رابطه مند و شخصیت برند باشگاه سیاه جامگان مشهد بود. همچنین نظر به ضریب مسیر و آماره تی مورد قبول، بازاریابی رابطه مند بر شخصیت برند باشگاه ورزشی سیاه جامگان اثر مثبت و معنادار دارد. به طور کلی طراحی این مدل، بیانگر این است که نیاز به ورود مفهومی جدید به نام شخصیت برند در باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران نیازی جدی است و لازمه رسیدن و بهره گیری از نتایج مثبت این ورود در فوتبال ایران، توجه بیشتر به استراتژی های بازاریابی رابطه مند است.
تدوین مدل اندازه گیری توسعه سازمانی فدراسیون های ورزشی جمهوری اسلامی ایران(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف از پژوهش حاضر تدوین مدل اندازه گیری توسعه سازمانی فدراسیون های ورزشی جمهوری اسلامی ایران بود. طی یک پژوهش همبستگی به شیوه مدل معادلات ساختاری از جامعه آماری کارکنان فدراسیون های کشور تعداد 372 نفر به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و به پرسشنامه 35 سؤالی توسعه سازمانی لاک و کرافورد (2000) با هفت مؤلفه (هدف، رهبری، نگرش نسبت به تغییر، پاداش، روابط، ساختار، مکانیزم های سودمند) پاسخ دادند. پارامترهای مدل به روش بیشینه درست نمایی برآورد شد و سپس مدل اندازه گیری توسعه سازمانی به وسیله انجام شاخص های برازش آزمون شد. داده ها به وسیله نرم افزارSPSS24 و 8.5 LISREL تحلیل شدند. نتایج نشان داد، داده ها برای تحلیل عاملی مناسب اند (001/0 =sig؛ 204/8554 =Bartlett؛ 958/0 =KMO)، همچنین حذف 14 گویه سبب افزایش برازش مدل اندازه گیری توسعه سازمانی شد و شاخص های برازش (98/2=x2/df؛ 073/0 = RMSEA؛ 97/0= NNFI؛ 97/0=NFI؛ 98/0=CFI؛ 98/0=IFI) مورد تأیید هستند. در خصوص روابط مؤلفه ها با مفهوم توسعه سازمانی نتایج نشان داد که تمامی مؤلفه ها توانستند پیشگوی خوبی برای مفهوم توسعه سازمانی باشند. بنابراین پژوهشگران می توانند برای سنجش توسعه سازمانی در فدراسیون های ورزشی از پرسشنامه توسعه سازمانی 21 گویه ی موجود در این پژوهش که از روایی و پایایی مناسب برخوردار است، استفاده کنند.
شناسایی مؤلفه های مدل تعالی برند ملی فوتبال ایران(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف از پژوهش حاضر شناسایی مؤلفه های مدل تعالی برند ملی فوتبال ایران بود. پژوهش با استفاده از طرح های آمیخته از نوع اکتشافی به ترتیب در دو بخش روش کیفی و روش کمی انجام گرفت. در بخش کیفی، مبتنی بر نظریه زمینه ای داده ها از طریق مصاحبه با 25 نفر از متخصصان گردآوری شد. برای تحلیل داده های کیفی، از روش تحلیل میکروسکوپی استفاده شد. در بخش کمی جامعه پژوهش کلیه صاحب نظران فوتبال بودند. تعداد نمونه 384 نفر به عنوان نمونه در نظر گرفته شد. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته برآمده از یافته های بخش کیفی استفاده شد. پس از تأیید روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها توسط متخصصان، پایایی از طریق آلفای کرونباخ (91/0) محاسبه شد. کلیه داده ها با استفاده از بسته نرم افزارهای آماری SPSS/19 و Lisrel/8.54 تحلیل شد. با انجام کدگذاری آزاد، محوری و گزینشی تعداد 272 کد اولیه، 55 مفهوم، 12 مقوله و در نهایت 6 طبقه سازماندهی شدند. مدل مؤلفه های مدل تعالی برند ملی فوتبال ایران از برازش مناسبی برخوردار بود. به طور کلی به مدیران فدراسیون فوتبال ایران توصیه می شود به منظور تعالی برند ملی فوتبال ایرانی شاخصه های احصاشده را مدنظر قرار دهند.
اولویت بندی و تحلیل دیدگاه مراجع عظام تقلید و اساتید سطوح عالی حوزه علمیه درباره کارکردهای ورزش در جامعه ایرانی(مقاله علمی وزارت علوم)
حوزههای تخصصی:
هدف این پژوهش اولویت بندی و تحلیل دیدگاه مراجع عظام تقلید و اساتید سطوح عالی حوزه علمیه درباره کارکردهای ورزش در جامعه ایرانی بود. روش شناسی پژوهش از نوع کیفی و نظریه سازی داده بنیاد بود. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه و بررسی ادبیات پژوهش بود. روش نمونه گیری از نوع روش نمونه گیری نظری بود و بعد از 16 مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته با مراجع تقلید و اساتید سطوح عالی حوزه علمیه اشباع نظری حاصل شد. روش تحلیل داده ها طی فرایند کدگذاری باز، محوری و گزینشی انجام گرفت. برای تعیین موثق بودن از روش بازکدگذاری توسط یک پژوهشگر دیگر استفاده شد. یافته ها نشان داد کارکرد روانی - اجتماعی مهم ترین عامل است و کارکردهای جسمانی، مذهبی - دینی، عاطفی، سیاسی و اقتصادی به ترتیب در جایگاه بعدی قرار گرفتند. نتیجه پژوهش نشان داد که این کارکردها به افزایش کیفیت زندگی، ارتقای سلامت فرد و جامعه، ایجاد محیط ورزشی معنوی، ایجاد انگیزه در اعضای جامعه، افزایش غرور ملی و استقلال کشور، کمک به اشتغال زایی و همچنین پیاده سازی اقتصاد مقاومتی در ورزش ایران کمک شایانی می کند.