رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی

رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی

رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی دوره 6 بهار 1397 شماره 20 (مقاله علمی وزارت علوم)

مقالات

۱.

ارائه یک مدل سه بعدی از چالش های توسعه تجارت الکترونیک در صنعت ورزش کشور(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: تجارت الکترونیک چالش صنعت موانع ورزش

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱ تعداد دانلود : ۴
هدف پژوهش حاضر، ارائه یک مدل سه بعدی از چالش های توسعه تجارت الکترونیک در صنعت ورزش کشور است. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل متخصصان و صاحب نظران آشنا با موضوع تجارت الکترونیک و بازاریابی ورزشی است که حجم آماری حدود 220 نفر تخمین زده شد. با توجه به حجم جامعه آماری تمام جامعه به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش آزمون تی تک نمونه ای و آزمون تحلیل واریانس فریدمن برای رتبه بندی چالش ها استفاده شد. نتایج نشان داد که چالش های فنی و همچنین چالش های فرهنگی-اجتماعی مانع پیاده سازی تجارت الکترونیک در صنعت ورزش کشور نیست، ولی چالش های مدیریتی مانع پیاده سازی تجارت الکترونیک در صنعت ورزش کشور است. رتبه بندی چالش های سه گانه به ترتیب عبارت بود از: 1. چالش های مدیریتی، 2. چالش های فرهنگی-اجتماعی و 3. چالش های فنی. در انتها مدل سه بعدی از چالش های پیاده سازی تجارت الکترونیک در صنعت ورزش کشور ارائه شد. با توجه به اینکه امروزه فضای بازار از شکل سنتی خود به سمت الکترونیک تغییر یافته است، ازاین رو باشگاه ها و فدراسیون ها و تمامی مشاغل مرتبط با ورزش باید با این تغییر همراه شوند.
۲.

بررسی عوامل و موانع مشارکت در ورزش همگانی و تفریحی در استان های ترک، کرد و لرنشین ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: امکانات انگیزه تفریح قومیت ورزش همگانی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۳ تعداد دانلود : ۵
هدف از تحقیق حاضر، بررسی عوامل و موانع مشارکت در ورزش همگانی و تفریحی افراد ساکن در استان های ترک، کرد و لرنشین ایران بود. پژوهش حاضر از نوع توصیفی - پیمایشی و جامعه آماری شامل تمام شهروندان ترک، کرد و لرهای ساکن ایران بودند (19105933N=) که از بین آنها 3000 نفر به عنوان نمونه و به صورت تصادفی طبقه ای گزینش شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی صوری و محتوایی آن توسط چند تن از استادان صاحب نظر و پایایی آن نیز از طریق روش آلفای کرونباخ (0/725=α) تأیید شد. در نهایت تعداد 2826 پرسشنامه جمع آوری شد. نتایج نشان داد که «وجود نشاط در ورزش»، «تناسب آن با سن و سال و سلامتی» و «ورزش در محیط طبیعی» به ترتیب به عنوان مهم ترین عوامل و همچنین «نداشتن وقت»، «کمبود امکانات ورزشی» و «نداشتن انگیزه» به ترتیب به عنوان مهم ترین موانع مؤثر پرداختن به ورزش از نظر افراد نمونه بوده است. به نظر می رسد با وجود مشکلات اقتصادی و تهدید سلامتی مردم ناشی از فقر حرکتی، دولت باید سهم بیشتری را به ورزش همگانی تفریحی در این استان ها اختصاص دهد که می تواند نقش مؤثری در بهبود سلامتی جامعه ایفا کند.
۳.

آزمون مدل ساختاری قصد خرید مصرف کنندگان ورزشی بر مبنای سلسله مراتب ارزش- نگرش- رفتار(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: ارزش قصد خرید محصولات ورزشی مصرف کننده نگرش

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۲ تعداد دانلود : ۳
هدف پژوهش حاضر، آزمون مدل قصد خرید مصرف کنندگان ورزشی با رویکرد سلسله مراتبی ارزش- نگرش- رفتار بود. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت از نوع تحقیقات توصیفی- علی است. جامعه آماری پژوهش را دانشجویان رشته تربیت بدنی تشکیل دادند. داده های مورد نیاز با استفاده از مقیاس محقق ساخته ارزش های مصرف کننده- ویژگی های درک شده محصول و مقیاس های استانداردشده نگرش نسبت به برند، نگرش نسبت به کالا و قصد خرید لی و همکاران (2013) گردآوری شدند. روایی ابزار اندازه گیری با استفاده از روش روایی محتوا (0/62CVR>) و پایایی آن به وسیله آزمون آلفای کرونباخ (0/792=α) بررسی شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS و LISREL استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد ارزش های مصرف کننده و ویژگی های درک شده محصول بر شکل گیری نگرش نسبت به برند و کالا تأثیر مثبت و معناداری داشتند و نگرش نسبت برند بر شکل گیری نگرش نسبت به کالا تأثیر مثبت و معناداری داشت. همچنین متغیر نگرش نسبت به کالا تأثیر مثبت و معناداری بر قصد خرید مصرف کنندگان ورزشی داراست. مدل پیشنهادی تحقیق نیز از برازش مطلوبی (0/0008RMSEA=) در جامعه مورد نظر برخوردار بود.
۴.

طراحی مدل سواد اطلاعاتی، ورزشی و مدیریتی روسای فدراسیون های ورزشی(مقاله علمی وزارت علوم)

نویسنده:

کلیدواژه‌ها: اطلاعات سواد فدراسیون مدیریت ورزش

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۲ تعداد دانلود : ۲
هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل سواد اطلاعاتی، ورزشی و مدیریتی رؤسای فدراسیون های ورزشی بود. جامعه آماری پژوهش اعضای هیأت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته های مختلف علوم ورزشی آشنا با مفهوم سواد اطلاعاتی و مدیران فدراسیون های ورزشی بود (700=N). بر مبنای جدول مورگان 248 نفر به طور تصادفی برای نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای دستیابی به اهداف تحقیق از پرسشنامه محقق ساخته 45 سؤالی استفاده شد که روایی صوری و محتوایی آن به تأیید 20 نفر از متخصصان مدیریت ورزشی رسید و روایی سازه آن با تحلیل عاملی تأییدی بررسی و تأیید شد. پایایی پرسشنامه نیز در یک مطالعه مقدماتی با 30 آزمودنی و با آلفای کرونباخ 0/81 محاسبه شد. برای تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله کولموگروف اسمیرنوف، تحلیل عاملی تأییدی و اکتشافی با چرخش واریمکس و با استفاده از دو نرم افزار اس پی اس اس نسخه 20 و آموس گرافیک استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد در مدل سواد اطلاعاتی، ورزشی و مدیریتی روسای فدراسیون های ورزشی به ترتیب اولویت 7 عامل فنی و ورزشی، تحصیلی و علمی، مدیریتی، فناوری، رفتار سیاسی، ارتباطی و انگیزشی وجود دارد. همچنین مدل به دست آمده از برازش مطلوب برخوردار است.
۵.

تبیین نقش راهبردهای مؤثر بر توسعه منابع انسانی، میزان کارآفرینی سازمانی و توسعه سازمانی: مورد مطالعه کارکنان وزارت ورزش و جوانان کشور ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: توسعه کارآفرینی کارکنان منابع انسانی ورزش و جوانان

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۳ تعداد دانلود : ۳
هدف از این مطالعه تبیین نقش راهبردهای مؤثر بر توسعه منابع انسانی، میزان کارآفرینی سازمانی و توسعه سازمانی از دیدگاه کارکنان وزارت ورزش و جوانان کشور ایران بود. با استناد به اطلاعات کارگزینی وزارت ورزش و جوانان کشور جمهوری اسلامی ایران، در سال 1395 جامعه آماری پژوهش حاضر شامل 850 نفر بود. حجم نمونه نیز با توجه به جدول کرجسی و مورگان 265 نفر در نظر گرفته شد. این پژوهش از نوع کاربردی بود و به شیوه پیمایشی اجرا شد. ابزار اندازه گیری آزمودنی ها پرسشنامه راهبردهای توسعه منابع انسانی (میرسپاسی و همکاران، 1388) و پرسشنامه های کارآفرینی و توسعه سازمانی (طالب پور و رضوی، 1395) بود که پایایی پرسشنامه ها به ترتیب 0/87، 0/91 و 0/82 برآورد شد. برای آزمون مدل مفهومی پژوهش از مدلسازی معادلات ساختاری مبتنی بر روش حداقل مربعات جزئی با استفاده از نرم افزار آماری PLS استفاده شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد راهبردهای توسعه منابع انسانی بر کارآفرینی سازمانی و توسعه سازمانی تأثیر معناداری داشت. همچنین کارآفرینی سازمانی بر توسعه سازمانی تأثیر معناداری داشت. ازاین رو توجه به عوامل مؤثر بر توسعه منابع انسانی و ارتقای کارآفرینی سازمانی کارکنان عاملی مؤثر در ارتقای توسعه سازمانی بود.
۶.

شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر کسب مزیت رقابتی در باشگاه های حرفه ای فوتبال ایران با رویکرد منبع محور(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: ایران باشگاه حرفه ای فوتبال مزیت رقابتی منبع محور

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱ تعداد دانلود : ۴
هدف تحقیق حاضر، شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر کسب مزیت رقابتی در باشگاه های حرفه ای فوتبال ایران بود. تحقیق حاضر، توصیفی- همبستگی بود و به روش آمیخته انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق در مطالعه کیفی و کمی شامل کلیه نخبگان آگاه در صنعت فوتبال بود. در بخش کیفی از اشباع اطلاعاتی استفاده شد که اطلاعات با 13 مصاحبه به اشباع رسید، در این بخش نمونه ها به صورت گلوله برفی انتخاب شدند. همچنین در بخش کمی از نمونه گیری هدفمند استفاده شد که شامل 150 نفر از استادان مدیریت ورزشی و کارشناسان فوتبال بودند. ابزار مورد استفاده برای جمع آوری اطلاعات در بخش کمی، شامل پرسشنامه محقق ساخته بود. از روش تحلیل محتوا برای بررسی مصاحبه های متخصصان و از روش معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار اسمارت پی. ال. اس برای بررسی مدل تحقیق استفاده شد. نتایج نشان داد که به ترتیب کارایی، نوآوری، پاسخگویی به مشتری و کیفیت با ضرایب مسیر 0/470، 0/239، 0/202 و 0/198، مهم ترین عوامل مزیت رقابتی در باشگاه های فوتبال بود. باشگاه های فوتبال باید با برنامه ریزی صحیح و ایجاد کارایی، کیفیت، نوآوری و پاسخگویی صحیح به مشتریان، با تکیه بر منابع سازمانی، به مزیت رقابتی دست یابند تا در عرصه های داخلی و بین المللی حضوری قدرتمند داشته باشند.
۷.

نقش سبک رهبری مربیان در انگیزش موفقیت و تعهد کشتی گیران نخبه ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: انگیزش تعهد سبک رهبری کشتی گیران نخبه مربیان موفقیت

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۲ تعداد دانلود : ۴
هدف از این تحقیق نقش سبک رهبری مربیان در انگیزش موفقیت و تعهد کشتی گیران نخبه ایران با استفاده از مدل معادلات ساختاری است. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر راهبرد، همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کشتی گیران حاضر در اردوی تیم ملی است، که تعداد آنها 156 نفر بود. در این تحقیق برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه سبک رهبری چلادورای (1980)، انگیزش موفقیت رابرتز و ترشو (1998) و تعهد ورزشی اسکانلان و همکاران (1993) استفاده شد. پایایی ترکیبی پرسشنامه ها به ترتیب 0/744، 0/70، 0/81 به دست آمد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی مانند آزمون کولموگروف اسمیرنوف و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که ضریب تأثیر سبک رهبری آموزش و تمرین مربیان در انگیزش موفقیت (0/579)، در تعهد (0/587)، سبک آمرانه مربیان در انگیزش موفقیت (0/684)، در تعهد (0/701) و سبک دموکراتیک مربیان در انگیزش موفقیت (0/844) و در تعهد (0/836) در سطح آلفای 0/05=α معنا دار بوده است، ازاین رو می توان گفت که سبک های رهبری ذکرشده در انگیزش موفقیت و تعهد ورزشی کشتی گیران تأثیر مثبت و معنا داری دارد.

آرشیو

آرشیو شماره‌ها:
۴۲