رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی

رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی

رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی دوره 10 تابستان 1401 شماره 37 (مقاله علمی وزارت علوم)

مقالات

۱.

مطالعه ساختاری - تفسیری ابعاد حقوقی جرایم اقتصادی در ورزش حرفه ای(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: جرایم اقتصادی صنعت ورزش پیشگیری وضعی پیشگیری اجتماعی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۳ تعداد دانلود : ۱۱
هدف این پژوهش مطالعه ساختاری تفسیری ابعاد حقوقی جرایم اقتصادی در ورزش حرفه ای بود. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ نحوه گردآوری داده ها از نوع پژوهش های میدانی بود. در این مطالعه پس از شناسایی ابعاد و شاخص های مطالعه، روابط بین ابعاد و شاخص های شناسایی شده است. برای انعکاس روابط درونی میان معیارهای اصلی از دیدگاه 21 نفر از خبرگان براساس ISM استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد مدل نهایی به دست آمده در این پژوهش از هفت سطح تشکیل شده است سپس با استفاده از قدرت نفوذ این عوامل در نمودار دوم مشخص است، معیار پیش گیری وضعی به تنهایی در ناحیه خوشه مستقل قرار دارد؛ به این معنا که میزان استفاده از پیشگیری وضعی از نظر اثرگذاری و اثرپذیری جایگاه خودمختار را کسب کرده و از کمترین اثرگذاری و اثرپذیری برخوردار است. معیارهای تدابیر امنیتی، عوامل اطلاعاتی، پیشگیری اجتماعی، قرارداد حقوقی، عوامل اقتصادی بیشتر تحت تأثیر سایر عوامل بوده و از منظر سیستمی جزو عناصر اثرپذیر و وابسته می باشند. شاخص تدوین چارچوب قانونی می تواند به بهبود تمامی شاخص ها کمک کند؛ به این شکل که می توان با تدوین چارچوب قانونی به کاهش جرائم اقتصادی نزدیکتر شد.
۲.

بررسی آوازه برند بر تشویق مشتریان به انتخاب برندهای محصولات ورزشی اردبیل(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: آوازه برند تشویق به انتخاب برند مشتریان محصولات ورزشی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۰ تعداد دانلود : ۷
هدف این پژوهش بررسی تاثیر آوازه برند بر تشویق مشتریان به انتخاب برندهای محصولات ورزشی در شهرستان اردبیل در سال 1398بود. روش تحقیق کاربردی و از نوعی توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری ، تمامی مشتریان محصولات ورزشی در شهرستان اردبیل بود با توجع به حجم نامشخص تعداد، از طریق روش مورگان تعداد 384 نمونه به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شد. ابزارهای اندازه گیری شامل پرسشنامه های آوازه برندو انتخاب برند بود. داده ها از طریق آزمون رگرسیون خطی تحلیل شد. نتایج تحلیل نشان داد بین آوازه برند و تشویق مشتریان به انتخاب برند های محصولات ورزشی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد و آوازه برند بر انتخاب برند تاثیر معنی داری داشته است(70/0=B). ابعاد شهرت شرکت و تبلیغات شفاهی با انتخاب برند رابطه مثبت و معنی داری داشته است و با ضریب تاثیر (63/0=B) و (67/0=B) بر انتخاب برند تاثیر مثبت و معنی داری داشته است. بین آوازه برند و تمامی مولفه های انتخاب برند مانند نام برند(51/0=r)، ظاهر برند(64/0=r)، ویژگی های درونی برند(55/0=r)، برجستگی نام برند(64/0=r)، جذابیت برند(49/0=r)، شهرت برند(53/0=r)، حقیقت گویی برند(43/0=r)، تطابق با کارکرد برند(36/0=r)، و دیده شدن برند(37/0=r) رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. با توجه به تحلیل صورت گرفته می توان نتیجه گرفت اگر برند ها دارای شهرت و آوازه بیشتری در بین مصرف کنندگان باشند، توان فروش یا خرید آن برند به دلیل انتخاب مشتریان، افزایش خواهد یافت.
۳.

تحلیل قانون سقف قرارداد در لیگ حرفه ای فوتبال ایران(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: سقف قرارداد لیگ حرفه ای فوتبال ایران

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۲ تعداد دانلود : ۱۰
هدف از انجام این پژوهش بررسی و تحلیل قانون سقف قرارداد در لیگ حرفه ای فوتبال بود. این پژوهش توصیفی (از نوع پیمایشی) بود که به روش میدانی انجام شد. جامعه آماری پژوهش را تمامی بازیکنان، مربیان و مدیرانی تشکیل می دادند که در 5 سال گذشته سابقه حضور در باشگاه های لیگ برتر حرفه ای کشور را داشتند و تعداد آنها حدود 600 نفر برآورد شد. نمونه گیری به صورت نمونه گیری در دسترس بوده و تعداد افراد نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان برابر با 210 نفر بود که از بین تمامی پرسشنامه های توزیع شده، 180 پرسشنامه به صورت کامل دریافت شد. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته بود که دارای 43 سئوال در زمینه قانون سقف قرارداد بود که دارای پنج گزینه از خیلی موافق (5) تا خیلی مخالف (1) بود. روایی و اعتبار پرسشنامه از طریق مشورت با اساتید و خبرگان بررسی شد. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از آزمون الفای کرونباخ برابر با 798/0 تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی و آزمون فریدمن انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد، افراد نمونه کمتر از متوسط با وجود قانون سقف قرارداد برای بازیکنان (35/2M=) و مربیان (46/2M=) موافق هستند. همچنین بیشترین توافق را در این زمینه داشتند که قانون سقف قرارداد باعث نارضایتی بازیکنان و مربیان شاغل در لیگ برتر فوتبال شده (19/4M=) و این قانون باعث افزایش تمایل بازیکنان حرفه ای برای حضور در لیگ کشورهای حاشیه خلیج فارس می شود (13/4M=). از جمله مواردی نیز که مورد موافقت افراد نمونه قرار نداشت، رعایت قانون سقف قرارداد در لیگ برتر در سال های گذشته بود (98/1M=).
۴.

تدوین مؤلفه های راهبردی توسعه و ترویج فعالیت جسمانی سالمندان ایرانی بر اساس رویکرد SOAR(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: سالمند سالمندی موفقیت آمیز فعالیت جسمانی مدل SOAR تحلیل مضمون

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۴ تعداد دانلود : ۸
آینده ای نزدیک ایران یکی از پیرترین کشورهای دنیا خواهد بود. مهمترین نیاز سالمندی موفقیت آمیز، توسعه فعالیت جسمانی در بین آنهاست. هدف اصلی این مطالعه شناسایی مولفه های راهبردهای توسعه فعالیت جسمانی سالمندان بود. این مطالعه از نوع کاربردی و روش انجام آن کیفی با استفاده از تکنیک تحلیل مضمون و شبکه مضامین بود. این پژوهش بر اساس مدل مثبت اندیش و راهبردی SOAR (قدرت ها، فرصت ها، آرزوها و نتایج) انجام شد. با استفاده از روش گلوله برفی با 22 نفر از ذینفعان و صاحبنظران تا رسیدن به اشباع نظری، مصاحبه نیمه ساختار یافته صورت گرفت. شاخص های ممیزی تحقیقات کیفی اعم از مقبولیت، انتقال پذیری و تأییدپذیری نتایج مورد بررسی و تایید قرار گرفت. با تحلیل مصاحبه ها، 168 شاخص کلیدی مفهوم سازی شد. برای هریک از مولفه های مدل SOAR به ترتیب 26، 31، 58 و 29مضمون یکپارچه جمع بندی گردید. برای «نقاط قوت» 5تم اصلی منابع انسانی، مالی، مادی-فیزیکی، مدیریتی و اطلاعاتی-فناوری و برای «فرصت های محیطی» 5تم اصلی سیاسی، اقتصادی، اجتماعی-فرهنگی، قانونی و زیست محیطی شناسایی شد. برای «آرزوهای ذینفعان» 8تم اصلی منابع انسانی، اقتصادی، مادی-فیزیکی، مدیریتی، محیطی و فناوری اطلاعات، اجتماعی-فرهنگی، سیاسی و قانونی و در نهایت برای «نتایج قابل اندازه گیری» 4تم اصلی اجتماعی-فرهنگی، اقتصادی، سلامت عمومی و مادی- فیزیکی مفهوم سازی گردید. همچنین عوامل تعدیل کننده با 25مضمون یکپارچه در قالب 3تم اصلی عوامل فردی-محیطی، فرهنگی-اجتماعی و مدیریتی شناسایی شدند. مضامین استخراج شده در این پژوهش همراستا با مدل های تایید شده توسعه فعالیت جسمانی سالمندان بود و لازم است برنامه ریزان و مدیران بحران سالمندی در کشور، توجه ویژه ای به آنها داشته باشند.
۵.

شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر موفقیت مربیان شاغل در لیگ دسته اول فوتبال با تأکید بر FAHP(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: موفقیت مربیان مدیریت تیمی مهارت تاکتیکی آگاهیهای علمی فوتبال

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۴ تعداد دانلود : ۱۴
هدف اصلی تحقیق حاضر شناسایی و رتبه بندی شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر موفقیت مربیان فوتبال شاغل در دسته یک لیگ فوتبال با تاکید بر FAHP بود. روش تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و بر اساس گردآوری داده ها توصیفی-تحلیلی است که به شیوه ی پیمایشی انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مدیران باشگاهها، مربیان و کارشناسان فوتبال بودند. بر اساس روش نمونه گیری هدفمند 16 نفر از آنان برای تحلیل AHP فازی انتخاب شدند. گردآوری داده ها با استفاده از مصاحبه به منظور شناسایی عوامل موفقیت مربیان و پرسشنامه مقایسات زوجی 9 گزینه ای بود. روش تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی فازی جهت اولویت بندی عوامل انجام شد. نتایج نشان داد 7 عوامل موثر بر موفقیت مربیان فوتبال، مهارت های فنی و تاکتیکی با وزن 208/0 در رتبه اول، مهارت تصمیم گیری با وزن 185/0 در رتبه دوم، مهارت مدیریت تیمی با وزن 177/0 در رتبه سوم، دانش و آگاهی علمی با وزن 169/0 در رتبه چهارم، روابط حرفه ای و حمایت اجتماعی با وزن 125/0 در رتبه پنجم ، مهارت روانشناختی با وزن 108/0 در رتبه ششم و حمایت از مربیان با وزن 028/0 در رتبه هفتم دارد.
۶.

شناسایی راهبردها و پیامدهای ایجاد اشتغال پایدار دانش آموختگان علوم ورزشی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: آموزش عالی اشتغال پایدار دانش آموختگان راهبردها صنعت ورزش علوم ورزشی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۱ تعداد دانلود : ۱۳
پژوهش حاضر با هدف شناسایی راهبردها و پیامدهای ایجاد اشتغال پایدار دانش آموختگان علوم ورزشی انجام گرفت. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و در چارچوب رویکرد کیفی انجام شده است. جامعه آماری خبرگان آگاه به موضوع تحقیق بودند. روش نمونه گیری نظری بود. برای جمع آوری داده ها، مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته با خبرگان انجام شد. داده ها بعد از 16 مصاحبه به اشباع نظری رسید. برای سنجش اعتبار، انتقال و تایید پذیری، یافته های پژوهش به مشارکت کنندگان ارائه و نقطه نظرهای آن ها اعمال شد. از روش توافق درون موضوعی برای قابلیت اعتماد استفاده گردید که 82/0 گزارش شد. یافته های مربوط به راهبردها بیانگر42 مفهوم اصلی و 7 مقوله فرعی شامل (جست وجوی شغلی و مشاوره، بازطراحی کارآموزی، توسعه خصوصی سازی و کارآفرینی در صنعت ورزش، رفع موانع قانونی، مسئولیت پذیری آموزش عالی، توجه به بسترهای جدید، تاسیس سازمان نظام تخصصی ورزش) و یافته های مربوط به پیامدها بیانگر 20 مفهوم اصلی و 4 مقوله فرعی شامل (توسعه فردی، توسعه اقتصادی، توسعه فرهنگی و اجتماعی و توسعه انسانی پایدار) بود که تا حدود زیادی منطبق بر راهبردها نیز بودند. براساس یافته های پژوهش، راهبردهای اجرایی ارائه شده می تواند کمک رسان تصمیم گیران و برنامه ریزان ارشد اجرایی حوزه ورزش کشور در زمینه ایجاد و توسعه اشتغال پایدار دانش آموختگان علوم ورزشی کشور باشد.
۷.

شناسایی چالش های ورزش سالمندی وارائه راهکارهای مؤثر بر ترغیب سالمندان به فعالیت های ورزشی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: سالمندان فعالیت های ورزشی سلامت محور مطالعه کیفی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۳ تعداد دانلود : ۱۰
هدف این پژوهش شناسایی چالش های ورزش سالمندی و ارائه راهکارهای مؤثر جهت ترغبب سالمندان به ورزش بود. از منظر هدف، از نوع کاربردی و اکتشافی بود. جامعه آماری در پژوهش حاضر شامل پژوهشگران و صاحب نظران گروه های علوم ورزشی، روانشناسی، جامعه شناسی، پیشکسوتان ورزشی، پزشکان و پرستاران و همچنین اعضای سازمان های مربوط به حوزه سالمندی درکشور بودند. نمونه ها به صورت هدفمند جهت مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند انتخاب شدند و مصاحبه ها تا مرحله اشباع نظری ادامه یافت، اشباع نظری پس از مصاحبه با 25 نفر به دست آمد. تحلیل داده ها براساس روش کیفی، انجام شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که 23 کد باز برای چالش ها در قالب 3 کد فرعی تعریف شدند که شامل: موانع فرهنگی و سبک زندگی، موانع محیطی و امکاناتی، موانع فردی و شخصیتی است. همچنین 41کد باز برای راهبردها در قالب 5 کد فرعی تعریف شد که شامل: اقدامات برنامه ای ، اقدامات ترویجی، اقدامات انگیزشی، اقدامات قانونی، اقدامات زیر ساختی می باشد. بنابراین با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت چالش ها به طور مستقیم و غیرمستقیم باعث کاهش مشارکت سالمندان در ورزش می شود، بنابراین پیشنهاد می شود در راستای تحقق اهداف ورزش سالمندان به اصول و اقدامات زیربنایی و ساختاری توجه شود و سالمندان را با راهبردهایی همچون: برگزاری جشنواره های ورزشی ویژه سالمندان، تربیت مربی وکارشناس ورزشی مختص سالمندان، تأسیس خانه های ورزشی سالمندان، تنوع بخشی به خدمات ورزشی سالمندان جهت پیوستن به مشارکت ورزشی را ترغیب کرد. واژه های کلیدی: چالش ها، راهبردها، سالمندان، فعالیت های ورزشی،
۸.

تحلیل عوامل مؤثر بر توسعه درآمدزایی هیئت های ورزشی استان قزوین(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: درآمدزایی رویداد ورزشی هیئت های ورزشی سیاست گزاری در ورزش توسعه اقتصادی

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۲ تعداد دانلود : ۶
فقدان نظام مدون ساختاری و سازوکاری برای تحقق درآمدزایی سازمان های ورزشی کشور موجب عدم شفافیت در عواید حاصله، منابع و مصارف مربوط و نارضایتی از وضع موجود شده است که لازم است از سوی وزارت ورزش و جوانان به عنوان متولی اصلی ورزش کشور و سایر سازمان های ورزشی تا حصول نتیجه مطلوب، پیگیری به عمل آید. هدف پزوهش حاضر بررسی و شناسایی عوامل مؤثر بر توسعه درآمدزایی هیئت های ورزشی استان قزوین بود. این مطالعه از نظر هدف کاربردی و شیوه گردآوری اطلاعات، توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری شامل کارکنان هیئت های ورزشی استان قزوین که تعداد 48 هیئت ورزشی با 5 نفر عضو هر هئیت (رییس، دبیر، خزانه دار و دو نفر عضو هیئت رئیسه) به تعداد 240 نفر بوده است، با استفاده از فرمول کوکران 147 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه 42 سؤالی محقق ساخته بود، که روایی آن توسط اساتید متخصص تأیید و پایایی آن توسط آلفای کرونباخ 83/0 به دست آمد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل عاملی تأییدی و معادلات ساختاری استفاده شد. بر اساس یافته ها 12 عامل مؤثر در توسعه درآمدزایی هیئت های ورزشی استان قزوین شناسایی شدند. همچنین نتایج نشان داد عامل تعداد مسابقات و رویدادهای ورزشی، رشد تماشاچیان ورزشی و توسعه اقتصادی استان بیشترین و سیاست گزاری مسئولین بلندمرتبه استانی و حضور افراد باتجربه در ورزش استان به ترتیب کمترین تأثیر را بر توسعه درآمدزایی سازمان های ورزشی استان دارند. در این راستا با توجه به یافته های پژوهش مدیران و مسئولین سازمان های ورزشی استان قزوین می بایست با برگزاری بیشتر مسابقات ورزشی و رشد بیشتر تماشاچیان، زمینه توسعه اقتصادی بیشتر استان را فراهم نموده تا در نهایت سازمان های ورزشی به درآمدزایی مطلوب دست پیدا نمایند.
۹.

مطالعه ارزش ویژه برند تیم ملی والیبال ایران و ارائه مدل(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: آگاهی از برند کیفیت ادراک شده وفاداری تداعی برند

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۱ تعداد دانلود : ۸
هدف از تحقیق حاضر مطالعه ارزش ویژه برند تیم ملی والیبال ایران و ارائه مدل می باشد. روش تحقیق توصیفی و از نوع تحقیقات همبستگی بوده است. جامعه آماری تحقیق شامل اعضای باشگاه هواداران تیم ملی است که مسابقات تیم در لیگ جهانی والیبال مشاهده کردند. نمونه آماری روش نمونه گیری تصادفی ساده و بر اساس جدول مورگان 384 نفر تعیین گردید. برای جمع آوری داده ها پرسشنامه ی تلفیق شده ارزش ویژه برند مشتمل بر پرسشنامه های آکر (2009)؛ پرهیزگار و ابراهیمی عابد (1391) و گلادن و فانک (2002) با مقیاس پنج ارزشی لیکرت مورد استفاده قرار گرفت. برای آزمون طبیعی بودن داده های تحقیق از آزمون کولموگراف- اسمیرنوف و آزمون های فرضیه های تحقیق از آزمون همبستگی در سطح معناداری 05/0P≤ و برای جهت آزمون الگوی تحقیق از روش آماری مدل یابی(PLS-SEM) با استفاده از تحلیل مسیر استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین ارزش ویژه برند و مؤلفه های آن با آگاهی از برند، کیفیت ادراک شده، وفاداری و تداعی برند رابطه معناداری وجود دارد. بدین معنی که با افزایش آگاهی از برند، کیفیت ادراک شده، وفاداری و تداعی برند، ارزش ویژه برند تیم ملی والیبال افزایش می یابد. همچنین مدل ارزش ویژه برند و مؤلفه های آن از برازش کافی برخوردار است. در نهایت میتوان دریافت افزایش سطح آگاهی و تداعی مشتری از برند، از طریق تبلیغات گسترده به وسیله حمایت از تیم ها و رویدادهای ورزشی برای معرفی برند یک تیم، سبب ماندگاری در ذهن مشتریان محصولات ورزشی و کاهش تغییر برند در آینده خواهد شد.
۱۰.

تعیین مؤلفه های فرهنگ ورزش قهرمانی زنان مسلمان(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: فرهنگ ورزش قهرمانی ورزش زنان

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۴ تعداد دانلود : ۸
ورزش به عنوان پدیده ای اجتماعی و فرهنگی، پیوندی اُرگانیک با نهادها و ساختارهای اجتماعی دارد، به این معنا که دستاوردهای ورزش و فعالیت های مربوط به آن، به طور کلی یک شاخص فرهنگ عمومی محسوب می شوند. هدف از این تحقیق تعیین مولفه های فرهنگ ورزش قهرمانی زنان مسلمان بود. روش تحقیق حاضر از نظر هدف بنیادی و از نظر استراتژی کیفی بود که با بهره برداری از روش تحلیل تماتیک انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته با متخصصان، صاحب نظران حوزه ورزش قهرمانی و ورزش بانوان استفاده شد. شرط ورود به مصاحبه داشتن تحصیلات مرتبط با علوم ورزشی با مدرک کارشناسی ارشد یا بالاتر و داشتن تجربه کاری در حوزه ورزش بانوان به مدت حداقل 10 سال بود. نمونه گیری به روش هدفمند و گلوله برفی انجام شدو نهایتا با 32 مصاحبه به حد اشباع نظری رسید. ابزار سنجش پرسشنامه ای با دو سؤال باز در مورد چیستی فرهنگ ورزش قهرمانی بانوان و مؤلفه های آن بود. از نرم افزار MAXQDA ورژن 2020 برای تحلیل اطلاعات و ترسیم الگو استفاده شد. نتایج نشان داد که کدهای انتخابی فرهنگ ورزش قهرمانی زنان عبارتند از:فرهنگ اجتماعی، فرهنگ حرفه ای، فرهنگ رقابتی، فرهنگ هواداری، فرهنگ رفتار تیمی، ارزش های ملی– مذهبی، باورها و سبک زندگی فعال. باید توجه داشت که فرهنگ اجتماعی در ورزش قهرمانی زنان مسلمان عاملی تاثیرگذارتر نسبت به سایر عوامل بوده و باید در تصمیم گیری های کلان مدنظر قرار گیرد.
۱۱.

طراحی مؤلفه های اثرگذار ورزش بر امنیت فرهنگی_اجتماعی(مقاله علمی وزارت علوم)

کلیدواژه‌ها: امنیت جامعه ورزش فرهنگ

حوزه‌های تخصصی:
تعداد بازدید : ۱۴ تعداد دانلود : ۹
هدف از پژوهش حاضر بررسی مفاهیم اثرگذار ورزش بر شکل گیری امنیت فرهنگی_اجتماعی بود؛ جامعه آماری پژوهش حاضر برابر با نمونه اماری و برابر با 13 خبره حوزه علوم سیاسی و علوم ورزشی صاحب اثر (مقاله، کتاب، یادداشت، مصاحبه) در حوزه امنیت بود؛ نمونه حاضر با استفاده از نمونه گیری هدفمند (گلوله برفی) و با استفاده از تکنیک دلفی تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت؛ یافته های پژوهش حاضر نشان داد 38 مفهوم مهم اثرگذار ورزش بر امنیت اجتماعی و فرهنگی موثر در 9 مقوله دسته بندی که از میان مفاهیم مرتبط با امنیت فرهنگی، تفاهم فرهنگی (13/4)، تعاملات فرهنگی (18/4)، مصالحه فرهنگی (97/3) و نمایش فرهنگی ملی اسلامی (02/4) به ترتیب مهمترین مقوله های شکل دهنده امنیت فرهنگی و در بعد امنیت اجتماعی، کاهش نرخ بزه (69/4)، مساوات اجتماعی (16/4)، تحول در سبک زندگی (12/4)، سلامت روحی روانی (11/4) و انسجام اجتماعی (03/4) مهمترین مقوله های اثرگذار ورزش بر امنیت اجتماعی بود؛ بعلاوه اهمیت ورزش در تامین امنیت اجتماعی (22/4) بیش از اهمیت آن در امنیت فرهنگی (07/4) گزارش گردید.

آرشیو

آرشیو شماره‌ها:
۴۲