تحلیلی بر ظرفیت ایجاد هتل های سبز در مناطق بیابانی مورد مطالعه: استان اصفهان (مقاله علمی وزارت علوم)
درجه علمی: نشریه علمی (وزارت علوم)
آرشیو
چکیده
زمینه و هدف : احداث اقامتگاه های سبز در مناطق بیابانی با توجه به شرایط آب وهوایی حاکم با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و طراحی سازه هایی با مصرف انرژی کم می تواند گام مهمی در توسعه پایدار گردشگری باشد که اگرچه در بلندمدت مزایای آن از لحاظ اقتصادی و محیط زیستی می تواند بسیار ارزشمند باشد، اما در ابتدا همواره با چالش های زیادی روبه رو است. هدف پژوهش حاضر، بررسی ظرفیت ایجاد هتل های سبز در مناطق بیابانی اصفهان است. روش شناسی : این مطالعه به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ نوع روش شناسی، توصیفی - تحلیلی است. اطلاعات و شاخص های مرتبط با موضوع از نظریه های رفتارهای زیست محیطی استخراج و در قالب مصاحبه نیمه ساختاریافته از جامعه مورد مطالعه جمع آوری شده و سپس تحلیل داده ها به روش کیفی، کدگذاری باز مبتنی بر تحلیل محتوا انجام گرفت و درنهایت داده هایی که از طریق مصاحبه جمع آوری شده بود، از طریق تحلیل تفسیری و نرم افزار Maxqda طبقه بندی و تجزیه وتحلیل شد. یافته ها : یافته ها حاکی از آن است، در عین حالی که موانع موجود در مسیر احداث هتل سبز بسیار زیاد است، اما در نظام فعلی برنامه ریزی محیطی مناطق بیابانی مشکلات جهت احداث هتل سبز مرتفع شده است. نتیجه گیری و پیشنهادات : براساس نتایج به دست آمده، مدیرانی که در این مسیر گام برداشته اند، همواره با مشکلات زیادی ازجمله ضعف حمایت مسؤولان، ناتوانی در اخذ مجوز از سازمان های مربوطه و غیره مواجه بوده اند و حمایت دولت و فرهنگ سازی گسترده در رسانه ها و برگزاری جلسات در مسیر آموزش مدیران، کارکنان و گردشگران به شدت احساس می شود. ازاین رو باید ظرفیت های موجود در مناطق تعیین شود تا هم سویی اهداف جامعه محلی با اهداف توسعه پایدار موجب حمایت و توجه مسؤولان شود و اقدامات مقتضی جهت احداث هتل های سبز انجام گیرد. نوآوری و اصالت : در حوزه هتل های سبز مطالعات محدودی انجام شده و این پژوهش می تواند جزء گام های اولیه در این حوزه قلمداد شود.An Analysis of the Capacity to Create Green Hotels in the Desert Areas of Iran, Case Study: Isfahan
Background and Objective: Building green accommodations in desert areas, considering the prevailing climatic conditions, using renewable energy, and designing structures with low energy consumption can be an important step in the sustainable development of tourism. Although its economic and environmental benefits can be very valuable in the long term, it always faces many challenges at the beginning. The purpose of this research is to investigate the capacities of creating green hotels in the desert areas of Isfahan. Methodology: This study is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of methodology. Information and indicators related to the subject were extracted from environmental behavior theories and collected from the study population in the form of semi-structured interviews. Then, data analysis was performed using a qualitative method, open coding based on content analysis, and finally, the data collected through interviews were classified and analyzed through interpretive analysis and MAXQDA software. Findings: The findings indicate that while there are many obstacles to building a green hotel, the current environmental planning system for desert areas has overcome the problems of building a green hotel. For a green hotel in specific areas, such as desert areas, it is necessary to manage costs and reduce them by using technology. Conclusion and suggestions : Based on the results obtained, managers have always faced many problems in this direction, and the government's support and extensive culture building in the media and holding meetings for education are strongly felt; therefore, the existing capacities in the regions must be identified so that the alignment of the goals of the local community with the goals of sustainable development leads to the support and attention of the authorities and appropriate measures can be taken to build green hotels. Innovation and originality: Limited studies have been conducted in the field of green hotels, and this research can be considered one of the initial steps in this field.







